Filloy anuncia dos nous models d’habitatge de protecció oficial

El ministre de Territori i Habitatge, Victor Filloy, ha anunciat que l‘Institut Nacional de l’Habitatge crearà dos nous models d’habitatge de protecció oficial. El primer serà l’habitatge social que anirà destinat a persones que son usuàries dels serveis socials per la seva vulnerabilitat. El segon serà l’habitatge de preu reduït per a persones i famílies que tenen ingressos, però no passen del llindar econòmic.

En aquest sentit, Filloy ha defensat la participació publicoprivada com a eina per aconseguir-ho. El ministre ha assegurat que durant aquesta legislatura l’Executiu assentarà les bases perquè el problema de l’habitatge es resolgui en un futur pròxim, però requerirà un estudi previ en profunditat per analitzar la situació actual.

El titular d’habitatge ha destacat les mesures proposades per l’executiu, la cessió al 0% i l’exempció de certs criteris de rehabilitació per a edificis vells que es transformin en immobles de lloguer. “Hem presentat accions realistes i pragmàtiques per donar una resposta de la manera més ràpida possible“, ha indicat.

D’altra banda, Filloy ha reivindicat la bona entesa de treball al Govern de coalició on “sempre hem pres decisions des d’una visió de país, però defensant la ideologia de Liberals d’Andorra de forma transparent amb els socis de govern”.