Filloy defensa el compromís amb els drets de les persones amb discapacitat a Andorra

És important refermar el compromís que tenim com a societat en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat, tant des de la societat civil com des de les institucions. Així ho ha defensat Victor Filloy, ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut durant la conferència per commemorar el Dia nacional dels drets de les persones amb discapacitat, reconeguts pel Conveni de les Nacions Unides i que es celebra per segon any a Andorra.

La conferència, que s’ha desenvolupat de forma telemàtica, ha comptat amb un centenar d’assistents així com un intèrpret de llengua de signes i subtitulació simultània. Sota el títol ‘Dona i discapacitat’, s’ha posat en relleu la perspectiva de gènere en l’àmbit de la discapacitat. El titular d’Afers Socials, Victor Filloy, ha assenyalat que les accions de l’Executiu per evitar discriminació vers les dones i les nenes, i en especial les dones i nenes amb discapacitat, es materialitzen en promoure legislació i regular normativament alguns aspectes, com ara la Llei per a la igualtat de tracte i no-discriminació amb mesures que afecten el sector públic i privat.

Així mateix, Filloy ha afirmat que l’apoderament de les dones tant en el seu rol diari com en el paper que desenvolupen en la societat “ha de ser un factor clau pel qual s’ha de seguir treballant conjuntament, entre les administracions públiques i les entitats cíviques i sense ànim de lucre del nostre país i d’arreu”.

La lluita per la igualtat i la defensa de la no-discriminació és un dels punts destacats de l’acció política de Liberals d’Andorra que ja defensava al programa electoral de les anteriors eleccions.