Filloy creu que el sistema d’indicadors ajudarà a dissenyar les polítiques d’habitatge

SFGA/JAViladot

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ha presentat el sistema d’indicadors d’habitatge davant els membres de la Comissió Nacional de l’Habitatge i del sector empresarial a la Confederació Empresarial Andorrana (CEA). El ministre ha destacat que aquesta eina permetrà disposar de dades actualitzades per poder dissenyar polítiques i estratègies d’habitatge més precises, eficients i més sostenibles en el temps.

Filloy ha explicat que el Govern està duent a terme una sèrie de polítiques destinades a protegir les persones, incentivar la incorporació d’habitatge al mercat de lloguer i a crear un sistema de governança que garanteixi l’execució d’accions per pal·liar la problemàtica actual i que dissenyi solucions de futur. En aquest sentit, ha afirmat que el sistema d’indicadors d’habitatge respon a una de les demandes principals de la Taula Nacional de l’Habitatge, on es va presentar una versió preliminar, en constatar-se la necessitat de disposar de les dades que influeixen en el mercat per dissenyar estratègies més concretes en aquest àmbit.

Pel que fa a les dades que alimenten el sistema d’indicadors, Filloy ha afirmat que s’han ajuntat dades existents sobre habitatge en un sol espai i, a la vegada, se n’han recollit de noves a través, per exemple, de l’ampliació de preguntes a l’Enquesta de pressupostos familiars. El ministre Filloy també ha apuntat que s’han generat noves dades amb enquestes específiques sobre habitatge que s’han dut a terme des d’Andorra Recerca + Innovació i que s’aniran implementant noves fonts d’informació en col·laboració amb els comuns.