Andorra serà present a l’Expo Dubai 2020

SFGA/JAViladot

Andorra prendrà part de l’Expo Dubai 2020, exposició internacional que obrirà les seves portes de l’1 d’octubre al 30 de març. Així ho han anunciat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, que han explicat que Andorra comptarà amb pavelló propi en un esdeveniment que tindrà lloc després que hagués de ser aplaçada per l’arribada de la pandèmia de SARS-CoV-2.

Per a Jordi Gallardo, participar en un esdeveniment internacional d’aquest tipus servirà per “promocionar el país i les empreses andorranes, posicionar-nos com un living lab d’innovació oberta i presentar les estratègies de sostenibilitat de l’economia andorrana”. En aquest sentit el secretari d’Estat, Marc Galabert, que a la vegada exerceix de comissari general del pavelló, ha destacat que l’exposició es divideix en tres districtes: el d’oportunitat, el de mobilitat i el de sostenibilitat, on hi ha l’espai andorrà. “Un aparador que ha de servir per obrir la gana als visitants per conèixer el nostre país”, ha apuntat.

Entre els esdeveniments més destacats al voltant d’aquests sis mesos hi ha la Celebració del Dia Nacional, que en el cas d’Andorra serà el 28 de gener. Hi haurà la visita d’autoritats, una agenda de reunions bilaterals, una presentació de país i representacions culturals. A més, ha avançat Gallardo, “s’organitza una missió empresarial amb empreses del país del 25 al 29 de gener amb l’objectiu d’explorar oportunitats en el mercat d’orient mitjà i afavorir el procés internacionalització”. Per participar-hi les empreses s’hi ha d’inscriure fins el 7 d’octubre –trobaran tota la informació sobre aquest projecte a www.andorrabusiness.com–.

Pel que fa al cost del projecte, la participació andorrana se sustenta gràcies a l’aportació per part de l’Expo Dubai d’1,5 milions d’euros i que té un cost per a Andorra de 150.000 euros. És el quart cop que Andorra participa en exposicions internacionals o universals, després de Lisboa, el 1998, Hannover, el 2000 i Saragossa, el 2008.