Expliquem la candidatura ‘Andorra, Reserva de la Biosfera’ a Ordino

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, acompanyat del secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, ha ofert aquest vespre la primera reunió informativa sobre el Projecte perquè Andorra esdevingui el primer país del món íntegrament reserva de la biosfera de la UNESCO.

Jordi Gallardo ha explicat que “es tracta d’una oportunitat única per ajudar a orientar el país” cap a la sostenibilitat “tant des de la perspectiva econòmica, com mediambiental, com social”. Així mateix, ha detallat que “una reserva de la biosfera promou l’equilibri entre el desenvolupament econòmic i la conservació de la biodiversitat d’un territori“.

El titular de Presidència, Economia i Empresa, ha anunciat que la reunió de poble a Ordino es tracta de la primera d’un seguit de reunions que es desenvoluparan a les set parròquies per acostar a la ciutadania el projecte. El tret de sortida a les trobades s’ha donat lloc a Ordino donat que la parròquia va ser declarada reserva de la biosfera l’octubre del 2020 i, per tant, ja estan familiaritzats amb el projecte. La voluntat és que els presents puguin aportar les seves opinions, visions i idees a la candidatura, a fi de millorar-la abans de fer-ne la presentació formal.