El Govern compra 5 edificis i en lloga 4 per destinar-los a habitatges a preu assequible

Foto:SFGA/JAViladot

El Govern ha aprovat l’adjudicació per a l’adquisició o arrendament edificis plurifamiliars, d’ús hoteler o immobles per destinar-los a habitatges de preu assequible. El ministre de Territori i Habitatge en funcions, Víctor Filloy, ha explicat que el programa té l’objectiu de comprar o llogar habitatges sense ús a propietaris particulars amb la finalitat de destinar-los al mercat de lloguer per donar resposta a les necessitats de la població. Filloy ha exposat que s’ha adjudicat la compra de 5 edificis amb una estimació de 86 habitatges per un import total de més de 10,6 milions d’euros, i pel que fa a l’arrendament, s’han adjudicat 4 edificis amb una estimació de 61 habitatges per un import total de més de 6,6 milions d’euros, que permetran lloguers d’entre 30 i 50 anys. En total, hi haurà 147 habitatges.

Tanmateix, han quedat fora de l’adjudicació 2 edificis amb una estimació de 39 habitatges que també van sol·licitar acollir-se al programa en règim. Per tant, incloent-hi els 39 habitatges, la suma total i aproximada d’habitatges que es podrien adquirir o arrendar seria d’uns 186.

Finalment, Filloy ha destacat que els treballs del Govern per crear un parc públic d’habitatges de preu assequible permetrien assolir uns 310 habitatges.