Dupliquem la inversió estrangera del 2019 tot i la pandèmia

Foto:SFGA/CEsteve

La inversió estrangera que no es va poder realitzar al 2020 s’ha consolidat el 2021 i duplica les dades respecte l’any 2019,  així ho ha explicat Jordi Gallardo, ministre de Presidència, Economia i Empresa, durant la roda de premsa de balanç de les dades d’inversió estrangera.

L’evolució des del 2019 i la comparativa dels tres anys s’ha dut a terme amb les dades d’inversió directa i d’inversió d’immobles, ambdues autoritzades, del primer semestre de cada any. Gallardo ha destacat la tendència alcista durant els darrers anys en nombre de sol·licituds d’inversió estrangera autoritzades de les empreses foranies. El 2019 es van autoritzar 276 sol·licituds durant el primer trimestre; el 2020 van ser 210 al mateix període i el 2021 han estat 535 les sol·licituds entre el gener i el juny.

Finalment, Jordi Gallardo ha valorat de manera positiva l’evolució de les dades, i ha destacat que l’estratègia de diversificació, atracció i de desenclavament que s’està duent a terme està revertint en una notable tendència a l’alça en la inversió estrangera.