Verònica Canals confia en la millora del turisme

La pandèmia produïda pel Covid-19 ha tocat d’aprop el sector turístic del país i més en una temporada d’hivern encara incerta per les restriccions. En una entrevista a Ràdio Nacional d’Andorra, la ministra de Turisme, Verònica Canals ha expressat la dificultat en el desplegament de les mesures previstes per aquesta temporada d’hivern que tenien previstes tant l’Executiu com els diferents actors implicats.

En un sector que ha estat dels més afectats per la pandèmia, la ministra Canals ha puntualitzat que “el turisme representa entre un 30-40% del PIB d’Andorra”, tot confirmant els obstacles que estan patint “tots els actors turístics que no poden activar tots els projectes que tenien planejats”.

Tot i això, Canals s’ha mostrat confiada en el reforçament, que de retruc, està provocant aquesta pandèmia en el turisme destacant que “tot el concepte ‘Natura’ fa que Andorra sigui molt competitiva”. I ha afegit que “això s’ha mostrat a l’estiu on han augmentat les pernoctacions respecte l’any anterior”. La titular de Turisme ha subratllat l’evolució del visitant francès que “ha descobert el Principat més enllà del Pas de la Casa”, rebent visitants “des de llocs d’on abans no venien com la Bretanya o Aquitània”.

Sobre la temporada d’hivern, Verònica Canals ha anunciat que s’està treballant en un relat per donar seguretat als turistes quan s’obrin les condicions per què vinguin a Andorra, tot recalcant que “la temporada no es pot donar per perduda fins que no es conegui què decideixen els països veïns”.

Referent a projectes en els quals s’està treballant, ha avançat que s’està treballant en el ‘Receptari Andorrà’ amb els restaurants del país per fer arribar els productes locals i així donar a conèixer de la mà de la gastronomia tan la cultura com la natura.

Per últim, la ministra de Turisme ha defensat que “les vacunes ens ajudaran a recuperar la mobilitat i tornar a reactivar l’economia”.

Entrevista a Verònica Canals, a l’ ‘Ara i Aquí’ de Ràdio Nacional d’Andorra: