Verònica Canals es marca com a objectius diversificar i desestacionalitzar l’oferta turística

La ministra de Turisme, Verònica Canals, ha comparegut aquest divendres davant la Comissió Legislativa d’Economia per exposar les línies estratègiques de la cartera que encapçala. Entre els objectius que s’han marcat destaca la voluntat de diversificar i desestacionalitzar l’oferta turística.

Canals ha explicat que per tal d’aconseguir-ho caldrà “promoure una oferta turística de qualitat” que atregui turisme tot l’any. Entre les accions que ha avançat s’inclouen la formació del personal turístic, la potenciació dels productes nacionals, millorar la cooperació internacional amb altres actors turístics i establir un regulació del sector.

Durant la compareixença parlamentària també s’han donat a conèixer dades de l’afluència turística al país. D’aquesta manera, s’ha remarcat el fet que cada cop hi ha més turistes, un 63%, enfront d’excursionistes (aquells visitants que no pernocten al país), una tendència que s’ha anat consolidant en l’última dècada. Pel que fa a les previsions, des del ministeri s’esperen 3,1 milions de turistes al llarg del 2020, un 1,2% més que l’any passat. D’aquests més de 2,7 milions provindrien dels estats veïns i la resta d’altres zones del món.

Pots veure la compareixença completa al següent enllaç:
Compareixença Verònica Canals (07/02/2020)