Canals explica a la Cimera la seguretat del model turístic d’Andorra

Foto:SFGA/CEsteve

La ministra de Turisme, Verònica Canals, ha participat aquest matí en el debat sobre el repte de la recuperació del turisme de la Trobada Empresarial emmarcada dins la Cimera Iberoamericana. Canals ha exposat com la pandèmia ha provocat que Andorra hagués de reinventar-se en el sector turístic, apostant per un model de destí segur en temps de pandèmia.

Així mateix, Canals ha assegurat que la voluntat de l’Executiu sempre ha estat minimitzar l’impacte de la crisi provada per la Covid-19 i en aquest sentit “ens hem reinventat perquè el turisme representa un percentatge molt rellevant del PIB de país” ha afirmat. La titular de Turisme ha afegit la importància del “turisme rural, la inclusió, la sostenibilitat, el suport als empresaris, la digitalització, la formació o la implicació dels joves com a prioritats del Govern”.

Per la seva banda, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha participat en la taula rodona ‘Diàleg sobre les perspectives econòmiques a Iberoamèrica’ on ha destacat la importància de “posar la innovació al servei del desenvolupament sostenible, basant la recuperació en la competitivitat, el progrés social i la igualtat d’oportunitats”.

En el mateix sentit, Gallardo ha posat en relleu la necessitat “d’afrontar els reptes globals des del punt de vista de la innovació” tot destacant el procés de diversificació que hauran de dur a terme els Estats els propers anys.