Aprovem mesures per millorar el poder adquisitiu de la població

L’augment de preus ha afectat de forma directa a la ciutadania i el teixit empresarial, i en aquest context, el Govern ha presentat una sèrie de mesures destinades a millorar el poder adquisitiu de la població.

Les propostes s’han distribuït en deu grans blocs d’impacte directe als salaris, la mobilitat, els impostos indirectes, els ajuts a l’habitatge i a l’estudi i millora en l’eficiència energètica. El Govern ha quantificat en un primer moment en uns 8 milions d’euros totals.

Una de les mesures més destacades és l’augment del salari mínim, que se situarà en els 1.200 € mensuals i que suposa un augment de gairebé el 7% durant el 2022. Aquesta mesura implica també l’increment de totes les prestacions que es referencien al salari mínim com són les prestacions per desocupació involuntària; i les pensions de solidaritat, de vellesa, de viduïtat i d’invalidesa.

Així mateix, el Govern farà obligatori l’augment de l’IPC a tots els salaris inferiors a 27.000 € bruts anuals per garantir que totes les persones que tinguin un salari per sota aquest llindar mantinguin el seu poder adquisitiu.

Per la seva banda, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha anunciat que els abonaments mensuals i el Bus Joves seran gratuïts. El Govern destinarà una partida de 2,8 milions d’euros en aquesta mesura per millorar el poder adquisitiu de la població.

Judith Pallarés, durant la roda de premsa de l’Executiu. Foto: SFG

Així també, la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, ha explicat les mesures relatives a l’habitatge. En concret, es flexibilitzen els criteris per accedir als ajuts que augmenten fins a un 5%. Pallarés ha explicat que es durà a terme una nova convocatòria d’ajuts a l’habitatge de lloguer de la qual es preveu es puguin beneficiar de forma directa 65 famílies que fins ara no podien accedir a l’ajut i fruit dels nous criteris podran. Així mateix, l’Executiu estima que altres 100 famílies addicionals es podran beneficiar de la nova convocatòria.

Entre les mesures presentades per l’Executiu, també destaquen la partida per al Pla Renova destinat a afavorir l’estalvi energètic als habitatges, així com una sèrie de campanyes per promoure la sostenibilitat. Finalment, també s’ha de destacar la mesures dirigida a la devolució parcial dels impostos del carburant per als professionals.