‘Aprèn a rodar’, una campanya per promoure l’ús de la bicicleta en un entorn cívic

El ministre de Territori i Habitatge en funcions, Víctor Filloy, ha presentat aquest dijous a la tarda la primera campanya per promoure l’ús de la bicicleta. Tal com ha destacat Filloy, la voluntat de la iniciativa és doble: motivar els més petits a fer ús d’aquest tipus de vehicles perquè el puguin fer servir de forma autònoma així com promoure l’ús de la bicicleta amb seguretat i dins d’una convivència i, alhora, sensibilitzar a la població respecte a la bicicleta i als seus beneficis.

En aquesta matèria, el ministre en funcions ha destacat que la campanya permet impulsar una major “educació vial, una major inclusió social i la promoció d’hàbits i estils de vida totalment saludable”. La campanya, sota el lema ‘Aprèn a rodar‘, tindrà dos moments claus: el 20 de maig amb l’impuls de les activitats i tallers adreçades als més petits i el 3 de juny amb la celebració de la pedalada popular.

Pel que fa a la primera activitat, està dirigida a nens d’entre 6 i 11 anys. Així, a la plaça de Poble d’Andorra la Vella a i a partir de les 9:45 hores, s’hi podran trobar activitats pràctiques amb l’objectiu d’ajudar a les nenes i nens a desplaçar-se de manera autònoma i segura en bicicleta a més de promoure la mobilitat sostenible a Andorra.

La pedalada popular del 3 de juny està oberta a tots els públics i a tots els nivells, per aquest motiu es proposen dos recorreguts diferents: un de 2 km i un de 4 km. La sortida se celebrarà a les 10:30 hores davant del Bicilab d’Andorra la Vella.