Andorra signa el document d’adhesió a l’Estratègia Nacional d’Innovació i Emprenedoria

El II Summit d’Innovació ha servit per aprovar l’adhesió de les comissions formades per experts del país en talent, empresa i finançament, infraestructura i ecosistema a l’Estratègia Nacional d’Innovació i Emprenedoria. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha donat la benvinguda a l’acte i ha explicat que es dona el punt final a la primera etapa dins l’estratègia d’innovació de país que es va començar a treballar amb el sector privat fa un any aproximadament.

A banda de presentar aquesta estratègia, el ministre ha recordat les diferents accions que ja s’han dut a terme, com posicionar Andorra com a living lab entrant a formar part de la xarxa europea de living labs. A més, ha comentat que ja està entrada a tràmit parlamentari la Llei d’economia digital, emprenedoria i innovació, que ha de ser el paraigua d’aquesta estratègia, la qual s’espera que pugui estar aprovada abans de finalitzar l’any. De fet, ha reiterat que aquesta llei ha de permetre donar “seguretat jurídica”.

A més, també s’ha presentat la posada en marxa de la web Andorra Startup, una plataforma d’accés obert que genera un mapa amb els actors més rellevants de l’ecosistema andorrà en els àmbits de la innovació i l’emprenedoria. “La plataforma pretén connectar l’ecosistema”, ha indicat Gallardo. En la jornada també s’ha fet entrega d’un premi i dos accèssits al guanyador i finalistes del repte Planetech, impulsat conjuntament amb l’Institut d’Innovació d’Israel. La guanyadora ha estat Hydrometeorological Innovative Solutions (hyds).