Andorra participa al GSIC Summit de Singapur

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha participat en el GSIC Summit de Singapur per tal de connectar els ecosistemes de tecnologia esportiva del món amb el mercat asiàtic. Durant la jornada inaugural s’ha analitzat com la innovació està afectant els grans esdeveniments esportius. Concretament, els temes principals, com el patrocini, la creació de noves fonts d’ingressos, la participació dels fans, el metavers i els esports, s’han treballat conjuntament entre representants de governs i entitats d’Austràlia, Estats Units, Corea del Sud, Aràbia Saudita, Espanya, Finlàndia, Singapur i Andorra. Gallardo ha presentat el model econòmic, d’innovació i d’impuls del sector esportiu i ha destacat el potencial d’Andorra com a destinació de muntanya i d’entrenament en alçada.

“Hem pogut explicar l’estratègia de diversificació i com ens estem orientant en el sector, concretament, dels esports i dels e-sports, i de tot el que està vinculat amb la transformació digital i la innovació de la nova economia”, ha indicat el ministre. La participació andorrana s’emmarca dins de l’acord entre GSIC powered by Microsoft, Andorra Business i Andorra Recerca + Innovació.

A banda, també s’han fet trobades amb actors del sector de Singapur com: Sport Singapore, ONE Championship, ONE Esports, IMG, Infront Sports, Sports Hub, Porsche, SAS, LaLiga Tech, Southworks, Microsoft, Football Association of Singapore, Lion City Sailors i FIBA 3X3. A més, Gallardo també ha analitzat amb el ministre de Comerç, Indústria, Cultura i Joventut de Singapur, Alvin Tan, un memoràndum de col·laboració en matèria d’inversió, startups i innovació.

Posteriorment, s’ha reunit amb els directius de SGTech l’associació comercial líder de la indústria tecnològica de Singapur. Les sessions de treball del ministre s’han completat amb les reunions amb representants de Blockchain Association Singapour i del centre d’innovació Pixel. Per la seva banda, el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, ha mantingut trobades amb directius d’empreses biotecnològiques de referència de Singapur.