Acord per crear sinergies empresarials entre Andorra i Catalunya

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, s’ha reunit aquest dilluns amb el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, a Barcelona. La visita dona continuïtat a les diverses reunions al més alt nivell que s’han mantingut els darrers mesos entre membres del Govern i de la Generalitat de Catalunya.

En la trobada, Gallardo i Torrent han tractat temes relatius a l’ocupació i el treball, especialment sobre el rol del Servei d’Ocupació com a referent tant per als demandants de feina com també per a les empreses que n’ofereixen. En aquest sentit, Gallardo ha exposat a torrent les diverses polítiques actives d’ocupació que s’ofereixen des d’Andorra, especialment les que volen donar solucions als inscrits per adaptar-se a les noves tendències del mercat laboral i als nous sectors. Així, el ministre ha recalcat la importància de comptar amb les empreses per concretar i delimitar quines són les necessitats més destacades en cada moment.

El ministre i el conseller han coincidit que els reptes d’Andorra i Catalunya són similars, però a diferents escales, per la qual cosa consideren que iniciatives d’èxit d’un territori poden ser també interessants per l’altre.

D’altra banda, Gallardo i Torrent han parlat sobre les inspeccions de treball, de com es pot millorar la percepció que en té la societat i com exposar que poden suposar un valor afegit per a les empreses. En aquest sentit, han coincidit en establir un full de ruta per difondre aquest paper més enllà del sancionador i el foment de la cultura preventiva.