Gallardo i Canals posen en valor l’acord aconseguit amb Ironman

Foto: SFGA/JAViladot

Actua, Andorra Turisme i The IRONMAN Group han presentat aquest dimarts, 28 de juliol al llac d’Engolasters, l’Andorra Multisport Festival per al 2021. Els participants podran escollir entre una àmplia selecció d’esports, que inclou l’Andorra Winter Triathlon el març de 2021, així com el nou triatló IRONMAN® 70.3® Andorra, la prova de mountain bike Andorra MTB Classic-Pyrenees, la cursa de ciclisme de carretera Andorra 21 Ports i la competició de trail running Trail 100 Andorra-Pyrenees, previstes el juliol de 2021.

Per al ministre de Presidència, Economia i Empreses, i president d’Actua, Jordi Gallardo, l’acord amb Ironman ofereix a Andorra l’oportunitat “no només d’organitzar un esdeveniment multiesport únic, gestionat per l’empresa d’organització esportiva massiva més gran del món, sinó també d’atraure l’empresa per establir una oficina al país. Això permet millorar el nostre ecosistema esportiu per promoure el negoci en aquesta indústria ”. Gallardo també ha destacat que “l’impacte directe de l’economia respecte d’aquest acord se situa per sobre dels 10 milions d’euros” i ha recordat que “la crisis del Covid-19 no ens han d’aturar sinó que ens fan buscar noves oportunitats per promoure el negoci i l’economia. Aquest és un dels projectes que treballem des de fa temps i està totalment alineat amb els valors del país amb la imatge que volem projectar”.

Jordi Gallardo: “Aquest és un dels projectes que treballem des de fa temps i està totalment alineat amb els valors del país amb la imatge que volem projectar”.

Jordi Gallardo i Verònica Canals amb Agustí Perez (centre) durant la presentació de l’acord amb Ironman. Foto: ACTUA

En el mateix sentit, la ministra de Turisme, Verònica Canals ha explicat que l’Andorra Multisport Festival és una manera perfecta de “posar en valor la infraestructura turística del país, no només en l’esport, sinó també en el lleure, les compres, la gastronomia i el benestar ”. També ha assenyalat que el perfil internacional dels participants als esdeveniments de Ironman “és una bona oportunitat per arribar a visitants potencials per fer-los descobrir el que el país ha d’oferir”. Finalment, també ha recordat que “la combinació d’un esport amb les altres activitats culturals i patrimonials disponibles al país, fa d’aquest esdeveniment les vacances familiars perfectes”.

Verònica Canals: “la combinació d’un esport amb les altres activitats culturals i patrimonials disponibles al país, fa d’aquest esdeveniment les vacances familiars perfectes”.

Per la seva banda, el Director General IRONMAN  a Europa, Orient Mitjà i Àfrica, Stefan Petschnig, ha destacat que “quan penses en una combinació excel·lent de turisme i esport, penses en Andorra. El país pot ser petit però viu amb enorme passió els esports i els esdeveniments esportius”. “La selecció d’esports que conformen l’esdeveniment Andorra Multisport Festival reflecteix la diversitat que el país i els seus paisatges tenen per oferir. Competir amb els Pirineus com a teló de fons serà una experiència impressionant per als atletes, més enllà de la prova que decideixin escollir”, ha conclòs.

El Director Regional d’IRONMAN al sud d’Europa, Agustí Pérez, ha afegit que “és difícil no enamorar-se d’aquest lloc quan es visita per primera vegada”, comenta. “Si volguessis crear una ubicació perfecta per a un festival multiesport, el resultat seria Andorra i l’esperit amb què el país i els seus habitants donen la benvinguda als seus visitants”.

La presentació ha comptat amb una exhibició que ha comptat amb un petit triatló d’exhibició per part dels campions d’Euorpa en la disciplina, Judith Corachán i Victor del Corral, que han estat acompanyats per atletes dels clubs de triatló d’Andorra.