Votem a favor de millorar la representativitat de les minories comunals

Els tres consellers liberals han donat suport, tot i que no ha prosperat, a la presa en consideració de la Proposició de llei qualificada d’organització i funcionament dels comuns que, entre altres aspectes, vol millorar la representativitat de les minories als comuns.

El candidat liberal, Jordi Gallardo, ha assenyalat al ple del Consell General que “cal una reflexió respecte al funcionament dels comuns pensant en un reforçament del rol de les minories, ja que entenem que millorant les capacitats dels consellers comunals de les minories qui se’n surt beneficiat, en el fons, és la mateixa institució comunal”.

Durant l’exposició del vot, Gallardo ha argumentat que unes minories amb més recursos “garantiran més transparència a les corporacions comunals” i ha advertit que “aquells que no són partidaris d’ampliar el rol de les minories són els que no estan a favor de la transparència, i no és el nostre cas”.


El Grup Parlamentari Liberal és favorable “a trobar fórmules no tan maximalistes en favor de la llista guanyadora” com succeeix actualment, on la desproporció entre majories i minories és tal, que amb una petita diferència en el nombre de vots “les minories tenen un paper residual”. Tot i això, Gallardo ha expressat la voluntat “de trobar mecanismes que garanteixin la governabilitat dels comuns”.

Un dels punts de la Proposició de llei que no es comparteix des del GPL és la supressió de la figura del cònsol menor, ja que “la considerem una figura molt important” i, de fet, “els liberals defensem que haurien de tenir dedicació exclusiva” ha subratllat Gallardo. Malgrat que el text té “alguns aspectes amb els quals discrepem, valorem positivament el fet que es vulguin debatre i proposar millores en el funcionament dels comuns, va en favor de més democràcia i més transparència” ha conclòs.

Pots veure totes les intervencions de Jordi Gallardo durant el debat a la següent playlist de YouTube: