Suport del Grup Liberal a la potenciació del Fòrum de la Joventut

Els presidents del Grup Parlamentari Liberal, Ferran Costa i Marc Magallón, s’han reunit amb els membres de la Taula Permanent del Fòrum Nacional de la Joventut (FNJA), Oriol Servera i Joan Torobio, per abordar temes d’interès per a l’entitat i posar-se a disposició del FNJA per potenciar la representativitat dels joves.

Els responsables del Fòrum han explicat que al llarg dels darrers mesos han mantingut contactes amb entitats i associacions similars de Catalunya i l’Arieja per conèixer el seu funcionament. En aquest sentit, han subratllat que aquestes compten amb un cos tècnic propi per donar suport a les activitats que porten a terme.

Precisament, una de les preocupacions del FNJA ha estat saber si la partida pressupostària per aquest any 2020 es podria veure reduïda durant la tramitació parlamentària, fet que no passarà, ja que cap grup polític ha presentat esmenes a la dotació pressupostària del Fòrum que pujarà a més de 50.000 euros i que permetrà la contractació d’un tècnic de suport per a l’entitat.

Un instant de la reunió amb els responsables del Fòrum Nacional de la Joventut

Tant Servera com Torobio també han exposat la necessitat de modificar alguns dels aspectes de la llei que regula el Fòrum, ja que en alguns punts dificulta la presa de decisions de l’organisme. Per exemple, el fet que perquè es consideri que hi hagut quòrum en una assemblea es necessita la presència del 0,5% de tots els joves del país, tant andorrans com residents.

Des del Grup Parlamentari Liberal, Ferran Costa, ha fet una valoració “molt positiva” de la trobada amb els responsables del Fòrum, als quals els ha demanat que “ens tinguin en compte per qualsevol acció que permeti que el FNJA tirar endavant els objectius pels quals va ser creat, que és potenciar la representativitat i participació dels joves en la vida social, cultural i política del país”.