Sessió de control al Govern amb 6 preguntes dels consellers del Grup Liberal

ANDORRA LA VELLA 10/11/2016 SESSIÓ DE CONTROL AL GOVERN DEL CONSELL GENERAL. FOTO DIGITAL EDUARD COMELLAS. POLÍTICA CONSELL GENERAL PARLAMENT

Els consellers generals del Grup Parlamentari Liberal han formulat 6 preguntes al Govern en la sessió de control d’aquest dijous a la tarda al Consell General. El president suplent del Grup Liberal, Jordi Gallardo, ha preguntat sobre l’augment dels últims mesos de l’activitat delictiva relacionada amb el contraban en l’entorn del Pas de la Casa. Gallardo ha retret al Govern que si l’executiu no pren mesures “els empresaris no caldrà que facin outlets al Pas de la Casa perquè farem que acabi sent una destinació low-cost” veient que als aldarulls provocats per les festes de joves i estudiants a l’hivern, s’hi sumen ara els problemes de seguretat relacionats amb l’augment del contraban. Responent a les preguntes de Gallardo des de l’executiu s’ha avançat que aviat el pas fronterer del Pas de la Casa disposarà de presència policial les 24 hores.

La gestió del fons de pensions dels funcionaris ha estat l’altra pregunta de Jordi Gallardo. Actualment continua sense signar-se el contracte de prestació de serveis relacionats amb el fons de pensions del cos de funcionaris de l’administració pública, fet que Gallardo atribueix a “l’ambigüitat de la llei a l’hora de poder instrumentar el pla de pensions dels funcionaris”. De fet, en aquest sentit el president suplent del Grup Liberal creu que “cal determinar si el fons s’ha d’instrumentar amb un vehicle exclusiu o es pot fer a través de vehicles d’inversió ja existents”.

Més ombres que llum en la resposta sobre el cost de l’enllumenat de l’Estadi Nacional

Ferran Costa ha acusat al Govern de generar confusió i menystenir la tasca de l’oposició en no facilitar la informació que es sol·licita en les demandes d’informació i en “inventar-se les dades” en les respostes escrites. Així de contundent s’ha mostrat el conseller liberal que ha afirmat que la informació tramesa des de l’executiu és “una presa de pèl i on s’inventen les xifres” que no coincideixen amb les que recullen els documents de la UEFA per la il·luminació dels estadis. La pregunta de Costa relativa al sobrecost de l’enllumenat de l’Estadi Nacional, al qual aquest any Govern destinarà una partida de 375.000 € per suposadament adaptar-lo a les exigències de la UEFA per les retransmissions televisives, ha palesat el malbaratament del Govern en aquest aspecte, ja que amb la inversió prevista per enguany el cost de la il·luminació de l’estadi superarà els 1,3 milions d’euros, “molt per sobre del cost de l’enllumenat d’estadis que la UEFA considera exemplars on aquesta partida no ha superat el milió d’euros” ha conclòs Costa.

Sinistralitat Laboral, pla energètic i clima laboral a FEDA

El conseller general Ferran Costa també ha preguntat per l’elevat índex de sinistralitat laboral que a Andorra arriba als 3.600 casos anuals. En aquest punt, Costa ha instat al Govern a seguir treballant per rebaixar la sinistralitat laboral i “a fer alguna cosa més” per aconseguir reduir els índexs actuals que un cop homologats amb les dades de l’Eurostat es reduirien a uns 1.400 accidents anuals, xifres que representen “prop del doble de la mitjana europea” ha subrallat Costa.

Per últim, el conseller general Josep Majoral ha preguntat al Govern sobre el Pla Sectorial d’Infraestructures Energètiques del qual ha lamentat “que encara no estigui acabat, quan fa més d’un any que des del ministeri es diu que està gairebé a punt”. D’altra banda, responent a Majoral, el Govern ha anunciat que està estudiant els emplaçaments pels parcs de molins de vent que podrien situar-se a les zones de Claror i Maià.

Majoral també ha preguntat pel clima laboral de FEDA. En aquest sentit, s’ha mostrat contrariat pel fet que “no s’hagi enllestit el pla d’accions fins passat 6 mesos des dels resultats de les enquestes de clima laboral”, fet que ha provocat la dimissió dels dos delegats de personal de la parapública. Majoral ha afirmat a la sessió de Consell que “ens consta que hi ha problemes per triar els nous delegats de personal” i ha subratllat que “els inputs que ens arriben a nosaltres no són els que tenen vostès” deixant en entredit la versió del Govern que afirmava no tenir constància de problemes per substituir als delegats.

Tens disponibles totes les intervencions a la següent llista de reproducció de YouTube: