Recuperarem la Taula de Turisme

El cap de llista de Liberals d’Andorra + Unió Laurediana, Joan Albert Farré ha visitat la Fira de Santa Llúcia on ha explicat les mesures programàtiques per reactivar el comerç i l’activitat empresarial a fi de generar una economia de serveis capaç de crear nous llocs de treball.

El cap de llista de Liberals d’Andorra + Unió Laurediana, Joan Albert Farré ha visitat acompanyat d’altres membres de la candidatura la Fira de Santa Llúcia ubicada a l’envelat de la plaça de la Germandat. Partint de la necessitat que cal generar una economia de serveis capaç de crear nous llocs de treball com a acció directa de lluita contra la crisi econòmica que ha afectat i afecta Andorra, Farré ha assegurat que “tenim un conjunt d’iniciatives i inversions estratègiques que potenciaran el teixit econòmic actual, generant noves oportunitats d’activitats empresarials”. No obstant això, Farré ha insistit que “primer cal recuperar la Taula de Turisme com a instrument canalitzador de la col·laboració entre el Comú i el comerç i l’empresariat”.

El candidat liberal ha anat enumerant una per una les mesures entre les que cal destacar l’impuls d’un Pla estratègic per recuperar i dinamitzar el comerç de proximitat de Sant Julià, posant en marxa una política de recuperació del comerç amb ajuts i beneficis fiscals per aconseguir un comerç de referència. La instauració de microcrèdits de suport a la iniciativa emprenedora per a joves i dones, el suport a les iniciatives empresarials que s’estableixin en locals comercials buits de la parròquia i la creació d’un centre empresarial per a emprenedors en el que puguin disposar d’assessorament, formació i espais per desenvolupar la seva activitat econòmica són altres propostes que Liberals d’Andorra + Unió Laurediana porta al programa.

Joan Albert Farré també ha manifestat que “el senyor Vila menteix els ciutadans de Sant Julià quan diu que té propostes per retornar la força i la vida a la parròquia i que garantiran riquesa”. En aquest sentit, ha recordat que, “quan el senyor Vila va ser cònsol era el temps de les vaques grasses i encara no havia arribat la crisi, es van tancar 192 comerços a Sant Julià de Lòria”. El candidat liberal ha puntualitzat que aquestes dades estan extretes del departament d’Estadística del Govern.

Aprofitant la visita a una de les fires més emblemàtiques i antigues de les que se celebren a Sant Julià de Lòria, Farré ha explicat que “impulsarem la professionalització de les fires actuals i les consolidarem amb la posada en marxa d’un recinte firal i multifuncional per a la celebració d’esdeveniments especialitzats, fent de la parròquia un referent en la recepció de fires especialitzades en diferents sectors”.

A més, els liberals lauredians tenen el propòsit d’estimular el Turisme Rural, l’enoturime i les visites guiades pel patrimoni; posar en marxa la borsa de treball local per garantir que els Joves de Sant Julià puguin treballar a la Parròquia i impulsar una millor coordinació entre Naturlandia, el Departament de Turisme del Comú i Andorra Turisme a fi de defensar i promoure una projecció turística de la parròquia.