El Grup Liberal escolta les propostes de XR Youth Andorra

El Grup Parlamentari Liberal s’ha reunit amb representants del moviment Extinction Rebellion Youth Andorra (XRY Andorra). Aquesta associació, d’àmbit internacional, aplega a joves de tot el món preocupats pel canvi climàtic i aspectes socials.

Des de XRY Andorra s’han mostrat satisfets amb la Declaració d’Emergència Climàtica que recentment ha aprovat el Consell General. Tot i això, anuncien que estaran molt atents a què es compleixin i desenvolupin els punts que conté. També han incidit en el fet que cal potenciar la participació ciutadana amb més processos participatius on la societat pugui decidir sobre temes que ens afecten.

Una altra de les peticions que han traslladat els joves és la necessitat de restablir l’assignatura d’institucions andorranes, ja que creuen que els escolars i el jovent està molt desconnectat de l’actualitat nacional. Vinculat amb l’educació, també creuen que és molt important que ja des de l’escola s’ensenyi a respectar l’entorn, el medi ambient i a conscienciar de la importància de la lluita contra el canvi climàtic.

Des del Grup Parlamentari Liberal, Marc Magallón, ha manifestat que “estem gratament sorpresos que joves de catorze anys mostrin aquest interès i aquesta preocupació per problemes d’àmbit global i també nacionals”, i ha afegit que “estem a la seva disposició per seguir escoltant-los i donar resposta als seus neguits”. També ha remarcat que “des de Liberals hem estat el primer grup polític en rebre’ls”.

L’associació Extinction Rebellion Youth Andorra, de recent creació, la formen 14 joves principalment de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp.