Preguntes del Grup Liberal per la sessió control al Govern prevista pel 3 de maig

En la pròxima sessió de control al Govern, prevista pel dijous 3 de maig, els consellers liberals preguntaran a l’executiu pels cobraments pendents, per la contaminació del sòl del Pas de la Casa i per les dades d’inversió estrangera efectiva realitzada.

Dues d’aquestes preguntes les farà el conseller Ferran Costa, que d’una banda vol que l’executiu informi de “la xifra total d’inversió estrangera efectiva realitzada” en aquells exercicis on aquesta dada ja estigui disponible. La pregunta ve motivada pel fet que el ministre Gilbert Saboya va explicar que el Govern ja disposava de les xifres de l’any 2014.

L’altra pregunta del conseller encampadà s’interessa per la contaminació del sòl del Pas de la Casa després que recentment s’ha conegut que el Comú d’Encamp destinarà 200.000 euros a la remediació del terreny al voltant de l’església de Sant Pere. En concret, es pregunta per les conclusions de l’”estudi d’investigació de la condició del sòl del Pas de la Casa” encarregat per Govern l’any 2015 i quins indrets requereixen una intervenció de remediació.

La tercera pregunta del Grup Parlamentari Liberal a l’executiu la farà Jordi Gallardo, que vol saber “l’estat en què es troben els deutors reconeguts com a comptes a cobrar”, un cop Govern ha fet el tancament pressupostari de l’any 2017.