Preguntem al Govern per “les contradiccions” en les adjudicacions de manteniments informàtics

El Grup Parlamentari Liberal portarà al plenari del Consell General les “incongruències i contradiccions” del Govern de Toni Martí en les adjudicacions de manteniment informàtic de programari i maquinari d’IBM.

La pregunta parlamentària del conseller Ferran Costa ve motivada per l’adjudicació a l’empresa Andorsoft, publicada al BOPA 43/2018, del manteniment i programari IBM per l’any 2018 per part de la CASS. La partida de 60.876,62 € s’ha adjudicat de forma directa i amb caràcter d’urgència i posa en entredit la versió de l’executiu respecte a una adjudicació directa anterior a l’empresa SPAI, que Govern va justificar perquè aquesta empresa, propietat de familiars directes del cap de Govern, és ‘partenaire exclusif’ IBM pel Principat d’Andorra.

Precisament, la ministra Eva Descarrega, responent a una pregunta parlamentària de Ferran Costa sobre les adjudicacions directes a SPAI en el ple del Consell General del passat 15 de març, va afirmar que “el Govern ha de passar per aquests proveïdors […] és una exigència de la pròpia empresa mare, en aquest cas, IBM”. A més, en la documentació aportada per l’executiu s’adjunta una carta d’IBM France, del 7 de gener del 2018, certificant a “SPAI com a ‘partenaire exclusif’ per la prestació d’aquests serveis específics de manteniment dels equips d’IBM al Principat d’Andorra”.

Davant d’aquestes dades, Costa denuncia que “són evidents les contradiccions en les adjudicacions de manteniment informàtic” i afegeix que “mostren una falta de credibilitat total i absoluta”. El conseller liberal ha acusat al Govern de “faltar a la veritat”, ja que és “incomprensible que una feina que només podia fer un ‘partenaire exclusif’, segons la ministra de Funció Pública, ara la pugui fer una altra empresa per a la CASS” i ha ironitzat “potser l’executiu ens respon que des d’avui SPAI ja no és ‘partenaire exclusif’”.


La pregunta oral de Ferran Costa, registrada avui a Sindicatura, demana a l’executiu “com es justifica l’adjudicació directa per part de la CASS a una altra empresa que no és ‘partenaire exclusif’ per portar a terme els manteniments del maquinari i programari IBM”. La resposta no se sabrà fins al setembre un cop el Consell General reprengui les sessions de control al Govern.