Liberals treballarà amb la PIME per donar resposta a les demandes dels petits empresaris i autònoms

Liberals d’Andorra (Ld’A) i l’Associació de la Micro, Petita i Mitjana Empresa (PIME) que representa a la gran majoria del sector empresarial del país treballaran conjuntament “per resoldre les situacions que s’arrosseguen des de fa molt temps i que dificulten la feina dels petits empresaris i autònoms” ha explicat el candidat liberal i president del GPL, Jordi Gallardo.

Durant la reunió amb la PIME, celebrada divendres, els consellers generals liberals i els representants d’aquest col·lectiu han arribat a un acord per “elaborar un document conjunt on es detallaran les problemàtiques i les necessitats dels petits i mitjans empresaris, també dels autònoms, i com satisfer aquestes demandes” ha indicat Jordi Gallardo. Per una banda, la PIME farà arribar al Grup Liberal un document amb el llistat de les peticions del col·lectiu i, per l’altra, els consellers liberals estudiaran la millor manera de donar-hi resposta.

De fet, el Grup Parlamentari Liberal proposarà modificar via esmena els contractes de treball discontinu per tal que permetin que un treballador temporer pugui enllaçar una temporada amb la següent sense que l’empresari perdi l’opció de contractar-lo. “Un dels handicaps amb els quals es troben els petits empresaris és el fet de perdre l’opció de tornar a contractar per la temporada següent un treballador que ha donat bon resultat” ha subratllat Gallardo. “Cal facilitar que les petites i mitjanes empreses del país, que són les majoritàries, puguin seguir comptant amb temporers en els quals tenen confiança i no perdre aquesta opció perquè la llei ho dificulta” ha conclòs el candidat liberal.

Malestar de la PIME per com s’estan duent les negociacions amb la UE

Els representants de la PIME, encapçalats pel seu president Marc Aleix, van expressar el seu malestar perquè des de Govern no se’ls té en compte en les negociacions amb la Unió Europea malgrat que l’associació representa a la gran majoria del teixit empresarial del país. A més, critiquen que l’executiu centri les negociacions a intentar buscar un bon encaix del tabac i s’oblidi de la resta de sectors que poden sortir beneficiats d’un bon acord amb Europa com és el petit i mitjà empresari.

Per últim, la PIME també ha reclamat que cal corregir la situació dels autònoms amb la CASS, que aquest any han tornat a patir un increment de la cotització, i demanen una veritable reforma de l’administració per facilitar les gestions, reduir les traves burocràtiques i els terminis per crear noves empreses.