Liberals suspèn la gestió de DA: “Han estat el Govern dels millors fracassos”

Liberals d’Andorra (L’A) cataloga les dues legislatures en els quals DA ha gestionat el país com a “el Govern dels millors fracassos”. Un període pràcticament de vuit anys durant els quals “s’ha estat més pendent del tacticisme electoral que de tirar endavant les grans reformes que molts ciutadans esperaven” tot i les dues majories absolutes de l’executiu de Toni Martí.

El president de Liberals d’Andorra, Jordi Gallardo, ha suspès la gestió de DA de manera clara, ja que no ha sabut tirar endavant les seves propostes. L’Acord d’Associació, la reforma sanitària i de la Funció Pública, la diversificació econòmica, les polítiques socials, la gestió pressupostària i la política d’inversió en infraestructures han estat valorades amb un suspès pel líder liberal.

Gallardo ha lamentat que durant la segona legislatura demòcrata “s’ha deixat la credibilitat de la institució i de la classe política ben tocada” i ha felicitat irònicament a Martí per tenir el millor govern en “adjudicacions arbitràries i qüestionables, un govern que no creu en el diàleg i que fonamenta el clientelisme polític”. El president del Grup Liberal ha reblat que són “el millor govern per demostrar allò que no ha de fer un bon govern”.


Durant el debat, Jordi Gallardo ha recordat al cap de Govern que “la millor notícia, senyor Martí, és que vostè ja és passat” i que “cal una alternativa política que permeti veure la llum al final del túnel fosc a on l’han portada vostès després de dos mandats en els quals no han sabut, ni volgut, gestionar a favor del país, sinó a favor dels seus propis interessos”.

Propostes liberals per a una nova etapa

El president liberal ha expressat durant el discurs la voluntat que comenci “una nova etapa que aporti diàleg, en què s’actuï dins el marc de la legalitat i es recuperi la confiança, la credibilitat, l’autoestima i el bon nom d’Andorra”. Una nova etapa en la qual “els liberals pensem que només escoltant a la societat andorrana farem avançar el país” i ha assegurat que “no defugirem el debat ni evitarem les reclamacions de la societat perquè no ens fa por escoltar”.

Per últim, Jordi Gallardo ha explicat “el projecte que hem començat a construir des de Liberals d’Andorra sobre la base de tres pilars” que se centren en “dotar a la societat andorrana de les condicions necessàries per créixer”; en millorar “la competitivitat, la baixa fiscalitat i l’eliminació de la burocràcia” i, per últim, en “la protecció dels que han cregut en Andorra i l’han fet crèixer, així com d’aquells que tenen la responsabilitat de conduir el país en el futur”, és a dir, polítiques actives de protecció a la gent gran i donar les eines necessàries als joves que no gaudeixen de les mateixes oportunitats per culpa de circumstàncies personals, familiars o socials.

El president liberal ha conclòs la seva intervenció refermant que el país necessita “un projecte polític generador de confiança que sigui capaç de crear oportunitats i creixement per a tots” i ha retret a DA que “vostès no han sabut assolir” però que ha assegurat que “sí que és possible”.

Pots consultar el discurs inicial de Jordi Gallardo al següent enllaç:

Discurs inicial de Jordi Gallardo - DOP 2018