Liberals presenta un text alternatiu a la llei de l’esport per resoldre “un text clarament deficient”

El Grup Parlamentari Liberal (GPL) presenta esmena a la totalitat amb text alternatiu de retorn al Govern, mecanisme que no s’usava al Consell General des de l’any 2010, per superar les mancances del Projecte de llei de l’esport. Ferran Costa ha subratllat que és “un text clarament deficient, que no dona resposta a les necessitats dels agents implicats i que té greus dèficits de forma”.

El conseller liberal ha indicat que “ens hem vist en l’obligació de no només esmenar el text sinó de presentar un text alternatiu per adaptar-lo al que creiem que ha de ser una llei moderna, que doni sortida a tots els sectors implicats i adaptada a les exigències del segle XXI”. En aquest sentit, la presidenta suplent del GPL, Judith Pallarés, ha remarcat que “és un text molt desendreçat, que ha rebut 196 esmenes, 75 de les quals presentades pel Grup Demòcrata, el que denota les mancances que té”.


Encara sobre el Projecte de llei de l’esport presentat per l’executiu, Costa ha alertat que “s’obliden de conceptes molt rellevants el dia d’avui: passen de puntetes dels principis d’inclusió, s’obliden de la igualtat entre l’home i la dona en l’àmbit esportiu -no en fan cap esment en tota la llei- i no regula la participació dels animals” i ha afegit que “la lluita contra el dopatge s’ha de fer mitjançant una llei qualificada i no a través d’un capítol a la llei de l’esport, ja que afecta drets fonamentals”.

Les propostes del text alternatiu del Grup Parlamentari Liberal

  • Recuperar el Consell Andorrà de l’Esport que el projecte es vol carregar i no crear la Fundació de l’Esport que el text no determina les seves funcions i els motius de la seva creació.
  • Agrupar els esportistes olímpics i paralímpics en el Comitè Olímpic Andorrà, la nostra proposta no discrimina sobre tipus d’esportistes.
  • Incorporem de nou les agrupacions esportives al nostre projecte de llei. Fem que tinguin una major seguretat jurídica amb l’obligació d’inscriure’s en el registre d’associacions.
  • Regulem la figura de Societat Anònima d’Objecte Esportiu sense la necessitat que sigui obligatòria com contempla el text proposat pel Govern. Limitem l’abast a les seccions esportives professionals dels clubs que han de competir en lligues estrangeres per garantir la continuïtat de la resta de les seccions del club en el cas que la secció professional acabi desapareixent.
  • Potenciem la continuïtat de l’esport d’elit i dels esportistes d’alt nivell. En aquest cas, el nostre projecte garanteix una discriminació positiva en el cas que els esportistes d’elit vulguin accedir a determinades places de l’Administració Pública.
  • Proposem que el control i lluita del dopatge es faci a través d’una llei específica que ha de ser qualificada perquè afecta drets fonamentals. El nostre text indica que aquesta nova llei s’ha de tramitar en un breu termini de temps per garantir una lluita efectiva contra el dopatge que sigui homologable en l’àmbit internacional.

Pots veure la roda de premsa íntegra al nostre canal de YouTube: