Liberals esmena l’informe de l’Acord d’Associació perquè Andorra rebi suport financer

Foto: europa.eu

L’informe de la Comissió d’Afers Exteriors del Parlament Europeu sobre l’Acord d’Associació entre la Unió Europea i Andorra, Mònaco i San Marino conté una esmena presentada per Liberals d’Andorra, a través dels eurodiputats de l’ALDE Group. La modificació presentada per L’A pretén que s’inclogui en el text “la possibilitat d’accedir a finançament europeu” per adaptar-se a la normativa comunitària.

L’esmena de Liberals d’Andorra modifica un apartat del text perquè més enllà que “Andorra, Mònaco i San Marino […] rebin el suport adequat de la UE, per adoptar i aplicar plenament l’acquis a llarg termini; inclosa la cooperació institucional més estreta amb els Estats membres més pròxims” també es contempli “la possibilitat d’accedir a finançament europeu en determinats projectes”.

Des de Liberals d’Andorra es justifica aquesta modificació perquè “el país vol tenir la possibilitat de beneficiar-se d’un suport financer i econòmic adequat  per modificar la seva legislació nacional”. En concret, la voluntat dels parlamentaris liberals és que Andorra pugui rebre suport financer per a tots els canvis que haurà d’afrontar l’administració per adaptar-se als requisits de l’Acord d’Associació, tal com ja van remarcar en la reunió mantinguda amb Juan Fernando López Aguilar durant la seva visita a Andorra, el passat 4 d’octubre..

Precisament, López Aguilar, ponent de l’informe sobre l’Acord d’Associació, va presentar ahir les seves recomanacions a la Comissió d’Exteriors del Parlament Europeu. Durant la seva intervenció va valorar molt positivament els avenços fets per Andorra durant els últims anys en l’homologació del seu sistema financer als estàndards europeus. L’eurodiputat també va destacar la sortida del país de la llista grisa de paradisos fiscals i la contínua col·laboració de les autoritats andorranes en aquest aspecte.

L’esmena liberal perquè Andorra pugui rebre suport econòmic per a l’adaptació de la seva administració per complir amb tot el que suposa l’Acord d’Associació es debatrà durant els pròxims dies en la Comissió d’Afers Exteriors del Parlament Europeu. Aquest òrgan va acceptar ahir a tràmit l’informe elaborat per Juan Fernando López Aguilar que ara es treballarà en la Comissió d’Afers Exteriors fins al pròxim 4 de febrer quan serà aprovat perquè sigui elevat al Parlament Europeu, que el debatrà i votarà en el ple previst per l’1 de març.

El text que aprovi el Parlament Europeu marcarà les línies de la negociació de l’Acord d’Associació per part de la Unió Europea amb les quals seguirà la Comissió d’Exteriors en el futur, independentment de la dissolució del Parlament per les eleccions europees de finals de maig.