Liberals diu no a un pressupost “trist i sense projecte” per a Andorra

L’última sessió de Consell General de la legislatura ha servit per evidenciar que DA continua sense tenir un projecte de futur per al país. Durant el debat del Pressupost, Jordi Gallardo, candidat liberal a cap de Govern, va catalogar-lo com a “trist” i sense cap mena “d’empenta per fer créixer la societat andorrana”.

El president liberal va alertar que els darrers comptes demòcrates “no reactivaran l’economia, ni són una proposta per nous sectors estratègics”. A més, Gallardo va remarcar que després de vuit anys “acaben un cicle amb una fractura social greu, amb un problema de sostenibilitat del sistema sanitari, amb un model econòmic ple d’incerteses i amb un augment descontrolat de la despesa de l’administració”.

L’executiu taronja no ha estat capaç de tirar endavant les reformes que necessita el país, tot i haver sigut el govern que ha disposat de més recursos econòmics. “L’esforç impositiu dels ciutadans ha augmentat un 57% amb DA” va recalcar el líder liberal, que va lamentar que aquests diners de més “s’hagin destinat a pagar les 452 noves contractacions que han fet a l’administració pública des del 2012, 64 noves cada any”.

La llei dels preus mínims del tabac és “arbitrària i intervencionista”

En la maratoniana sessió de divendres i dissabte, també es va votar, entre d’altres 8 textos legals, el que establirà els preus mínims del tabac. El candidat liberal va incidir en el fet que “aquesta llei és arbitrària i ocasionarà greus perjudicis a una part de la indústria tabaquera” i va afegir “perjudiquen uns per a beneficiar a uns altres, aquest és el doble raser que sovint ha aplicat DA durant aquesta legislatura”.

Durant el debat del projecte de llei, el president liberal va retreure a la bancada taronja que “no intervinguessin el mercat de lloguer però sí el sector del tabac” demostrant que “vostès no volen ajudar a les persones però sí que fan una llei per afavorir als fabricants de productes de tabac de gamma alta”. Jordi Gallardo va concloure la seva intervenció posant en relleu que els Liberals “no estem d’acord amb l’intervencionisme, que va més enllà del que permet la nostra Constitució, limitant la lliure competència”.

Pots veure totes les intervencions dels consellers liberals de l’últim Consell General de la legislatura al nostre YouTube: