Liberals denuncia ‘la gestió lamentable de DA’ pel retard en el pagament de les baixes dels funcionaris

Liberals d’Andorra ha portat al Consell General el malestar dels funcionaris pel retard en el pagament de les baixes laborals que fins ara cobraven el dia 25 de cada mes i que en aquesta ocasió a dia 8 encara no havien rebut l’ingrés ni se sabia quan la cobrarien.

El president liberal, Jordi Gallardo, ha lamentat que “els treballadors se senten maltractats i estafats, ja que passaran a cobrar la part proporcional de la baixa 20 o 25 dies més tard de com ho feien fins ara”. La problemàtica ha sorgit pel canvi en les condicions del pagament de la baixa als treballadors públics que a partir d’ara assumirà directament la CASS quan fins ara les avança la mútua. Uns ‘problemes administratius’ de la CASS al·legats per Govern que ha provocat que fins a 150 funcionaris no hagin cobrat la part proporcional del sou corresponent a la baixa laboral, tot i que s’ha assegurat que ho faran a partir del dia 9 de novembre. Hores després, la CASS desmentia la versió del ministre Èric Jover amb un comunicat en què informava que “la incidència no era atribuïble a la parapública”.

Des del Grup Liberal, s’ha retret a l’executiu que “no s’esperava una gestió tan lamentable com la que s’ha fet” i s’ha alertat que en alguns casos “s’han donat explicacions contradictòries als afectats entre les versions de Funció Pública i la que rebien per part de la CASS”. Davant d’aquest fet, Jordi Gallardo ha etzibat que “aquestes persones han de fer gestions domèstiques que no entenen de problemes administratius, com el lloguer, les hipoteques o d’altres rebuts que s’han de pagar a principis de mes”.

La pregunta de Liberals d’Andorra ha servit per aclarir les condicions amb les quals a partir d’ara els funcionaris cobraran la part del sou corresponent a la baixa laboral. El nou reglament de la mútua contempla que el Govern satisfà el dia 25 del mes en curs la part corresponent al treball realitzat; la CASS paga el seu percentatge per la baixa el 3 del mes següent i la mútua satisfà el complement al mes següent.

Critiques a l’executiu per gastar-se un 145% més del previst en el pas elevat de la CG-1

Ferran Costa ha retret al ministre Torres que “no falti a la veritat” quan diu que el projecte només s’ha desviat del cost previst prop de 70.000 €, un 17%, ja que Govern el va adjudicar per poc més de 410.000 €. En aquest sentit, Costa li ha recordat a Torres que “en reiterades ocasions van afirmar que amb el pressupost participatiu no es farien projectes que superessin els 200.000 € de la partida inicial”. Per últim, li ha reconegut irònicament al ministre que “aquest és el projecte més reeixit que ha fet el seu ministeri però perquè l’ha decidit la ciutadania”.

El Ministeri d’Ordenament Territorial s’ha gastat en la passarel·la elevada de la CG-1 enfront de l’estadi comunal 490.000 €, un 145% més del previst inicialment pels projectes del pressupost participatiu que tenien una partida destinada de 200.000 €.