Liberals defensa que la seva abstenció ha servit per garantir la constitucionalitat de la llei de Transferències

El Grup Parlamentari Liberal ha defensat l’abstenció dels seus tres consellers generals a la modificació del Projecte de llei qualificada de transferències als comuns perquè “som lleials a la Constitució i per coherència”. Així ho ha expressat el president de la formació, Jordi Gallardo, que ha remarcat al cap de Govern que “gràcies a l’abstenció dels consellers liberals s’ha pogut corregir un text que, s’ha demostrat, no complia amb la Carta Magna”.

El president liberal ha argumentat que “hagués estat una gran irresponsabilitat per part dels consellers liberals donar un vot positiu a una llei que tenia aspectes inconstitucionals”. I ha afegit, responent al cap de Govern, que “no he sentit en cap moment que vostè agraís que avui s’aprovi una llei que no contravé la Constitució gràcies a la nostra abstenció”.

Durant el debat de la modificació de la llei de Transferències, Gallardo ha puntualitzat que “avui dia, si es plantegés de nou el vot als textos de Transferències i Competències segurament el nostre vot seria contrari, ja que estem convençuts que no s’han defensat les bases del nostre model d’Estat”. També ha puntualitzat, adreçant-se al cap de Govern, que “d’ençà que van sortir els primers informes d’inconstitucionalitat no trobarà cap acta que digui que estic d’acord amb aquest model”.

Manca de previsió i planificació en polítiques d’habitatge

El Grup Parlamentari Liberal s’ha abstingut en la votació del Projecte de llei de mesures urgents relatives a l’arrendament d’habitatges. Jordi Gallardo ha criticat que el text “és una aproximació improvisada i poc reflexionada que denota la manca de planificació i previsió per part de Govern” i ha alertat que “no servirà per solucionar la situació que avui està experimentant el mercat de lloguers”. Per últim, ha lamentat el desmantellament del departament d’habitatge per part de l’executiu, ja que considera que “si s’hagués tingut, s’hauria pogut preveure aquesta situació i proposar mesures de caràcter immediat”.

Suport a la moció per l’elaboració d’una Estratègia Nacional de Comerç

Ferran Costa ha estat l’encarregat d’exposar el vot favorable a la moció del PS per l’elaboració d’una Estratègia Nacional de Comerç per “coherència i sentit comú” ha afirmat. Costa ha subratllat que una proposta similar “estava en el programa electoral de Liberals d’Andorra per les eleccions de l’any 2015”. A més, ha reclamat que “el sector comercial necessita solucions amb rapidesa i una estratègia inajornable”, ja que ha remarcat que “l’actual pla estratègic del turisme de compres impulsat pel Govern és insuficient, parcial i poc realista. Contempla, entre d’altres, projectes fallits com The Cloud, el parc d’aigües braves, el casino o l’espai multifuncional per atraure turisme”.

La sessió de Consell General d’aquest dijous també ha servit per donar comptes de l’informe anyal del Raonador del Ciutadà. Judith Pallarés ha agraït “la bona feina que fa la institució i que caldrà dotar-la econòmicament per donar resposta a les noves atribucions que desenvoluparà” i ha reclamat que “les instal·lacions siguin plenament accessibles” perquè el Raonador també pugui defensar els drets de persones amb dificultats de mobilitat.

Per últim, el plenari també ha aprovat per assentiment el Codi de Procediment Civil. En aquest punt la presidenta suplent del Grup Parlamentari Liberal, Judith Pallarés, ha ressaltat que amb aquest codi “se simplifiquen molts procediments, es redueixen terminis i s’obliga a totes les parts implicades, també als Batlles, a complir-los”.

Repassa totes les intervencions dels consellers generals liberals al nostre canal de YouTube: