Liberals d’Andorra vol potenciar la cultura com a reclam turístic

Cal promocionar més i millor el nostre patrimoni cultural i sobretot donar més suport a les associacions culturals que el mantenen viu. Aquesta és la voluntat de Liberals d’Andorra que es va traslladar als responsables de cinc associacions culturals del país (Associació de Fallaires d’Andorra la Vella, Esbart Dansaire d’Andorra la Vella, Orfeó Andorrà, Gresca Gegantera d’Andorra la Vella i Confraria d’Escudellaires de Sant Antoni d’Andorra la Vella) amb les quals s’han reunit el candidat liberal, Jordi Gallardo, i la presidenta suplent del Grup Parlamentari Liberal, Judith Pallarés.

Des de Liberals d’Andorra s’han remarcat les dues esmenes al pressupost, que no han estat aprovades i per les quals es presentarà reserva d’esmena, per dotar de més recursos destinats a la promoció i la posada en valor dels dos patrimonis del país reconeguts per la Unesco: les Falles  i la Vall del Madriu-Perafita-Claror. “És evident que necessitem promocionar el nostre patrimoni entre els que ens visiten i també entre els que vivim a Andorra” puntualitza Jordi Gallardo. “Compartim amb les associacions culturals la voluntat de potenciar la promoció de la cultura andorrana com a reclam turístic, tal com es fa, per cert amb bons resultats, a altres valls dels Pirineus” afirma el candidat liberal que es mostra sorprès “pel fet que sent un país turístic i volent diversificar l’oferta turística no s’utilitzi el reclam cultural per atreure turistes a Andorra”.

Durant la reunió, els representants de les associacions han demanat un major reconeixement a la seva tasca en l’àmbit nacional que va més enllà de les actuacions durant determinats dies festius. Una de les accions que proposen per potenciar la cultura popular del país és la realització de més tallers sobre aquesta temàtica a les escoles. Precisament, les associacions han incidit en el paper social i de promoció de les tradicions que duen a terme entre els joves, tot remarcant que en són centenars els que formen part de les seves entitats.