Liberals d'Andorra proposa augmentar el suport econòmic als esportistes més joves

El cap de llista liberal, Jordi Gallardo, acompanyat del conseller general Ferran Costa s’han reunit, aquest divendres, amb membres de la junta i el director tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) per conèixer la situació de l’esport blanc al país, les seves propostes per millorar la formació d’esquiadors i la situació dels esportistes d’alt rendiment.

La formació de nous esquiadors és la base per poder aconseguir esportistes d’alt nivell que representin al país en competicions internacionals. Precisament, en aquest punt el candidat de Liberals d’Andorra, Jordi Gallardo, ha subratllat que “des de la nostra formació es creu en la necessitat de donar suport als esportistes més joves, per tal que no siguin els motius econòmics els que evitin, ja des de petits, que els infants no puguin accedir al desenvolupament esportiu” i ha puntualitzat que “el Grup Liberal ha presentat una esmena al pressupost en aquest sentit”. Actualment, el cost per una família amb un fill o filla que estigui apuntat a clubs d’esquí i participi en competicions és d’uns 8.000 euros anuals, segons han indicat des de la FAE, un cost que no sempre totes les famílies poden assumir.

 

Relacionat amb l’aspecte econòmic, el candidat Jordi Gallardo ha exposat la necessitat de facilitar les aportacions econòmiques del sector privat cap a l’esport. Una de les opcions passaria per “la possibilitat d’exempcions fiscals per les ajudes que les empreses privades facin a les federacions esportives” ha explicat.

Preocupació pels esportistes d’alt nivell

Un dels aspectes que preocupa als tècnics de la FAE és la situació dels esportistes d’alt nivell. En aquest sentit, apunten que “cal un reconeixement de l’estatus de l’esportista d’alt nivell” que els permeti disposar de facilitats a l’hora de cursar estudis universitaris i d’accedir al mercat de treball. Des de la FAE plantegen que un pas endavant podria ser establir convenis internacionals perquè els esportistes d’alt rendiment andorrans puguin entrar a les universitats de França i Espanya amb les mateixes facilitats que ho fan els esportistes d’aquests dos països. També voldrien que aquests futurs convenis incloguessin l’accés als centres d’alt rendiment esportiu i centres especialitzats en recuperació de lesions.