Liberals d'Andorra presentarà esmenes que responguin a les necessitats d'empresaris i treballadors

Els consellers generals del Grup Parlamentari Liberal (GPL) s’han reunit aquest dimarts a la tarda amb la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) per conèixer quins són els aspectes dels nous textos laborals que més preocupen al teixit empresarial del país. La reunió ha permès que els consellers liberals coneguin quines són les demandes de la patronal de cara a la reforma laboral que actualment està a tràmit parlamentari.

En aquesta primera trobada amb la CEA, (n’hi haurà una segona quan el Grup Liberal hagi treballat les esmenes), la patronal ha expressat la seva preocupació per la gran diversitat de contractes, un fet del tot compartit per Liberals d’Andorra que ja ha fet públic en més d’una ocasió “la necessitat d’una simplificació dels contractes laborals”. Un altre dels aspectes que més preocupa als empresaris és el termini d’entrada en vigor de la llei, que tal com està redactada implicaria que entrés en vigor l’endemà de la seva publicació al BOPA. La CEA considera que les empreses necessitarien un any de marge per adaptar-se a la nova legislació.

El cap de llista liberal i president del GPL, Jordi Gallardo, ha explicat que “el Grup Parlamentari Liberal està treballant en unes esmenes que permetin fer uns textos laborals els més realistes i competitius possibles que suposin una reforma laboral ben vista pels treballadors i els empresaris”. A més, Gallardo ha indicat que “caldrà marcar un criteri coherent entre les demandes de la patronal i els sindicats” i ha afegit que “creu que rebaixant pretensions d’un costat i l’altre pot arribar-se a un punt d’entesa” d’una reforma laboral que considera “necessària perquè l’actual legislació ha quedat obsoleta”.

Finalment, els empresaris també han explicat durant la reunió altres aspectes que els generen neguits dels nous textos, com els contractes de continuïtat més enllà dels 65 anys, els costos associats per complir amb determinats punts de la nova legislació i els canvis introduïts en el format inicial del Consell Econòmic i Social, ja que consideren que la modificació que recull la llei rebaixa la seva representativitat.

A la reunió d’aquesta tarda han assistit per part de la CEA, Xavier Altimir, president, Gerard Cadena, vicepresident, i Sílvia Gabarre, directora; i per part del Grup Parlamentari Liberal els consellers generals Jordi Gallardo, Judith Pallarés i Ferran Costa.