Liberals acusa Govern de “llençar 3,3 milions d’euros a les escombraries” amb The Cloud

El Govern de DA ha reconegut que ha destinat més de 3.300.000 euros al projecte de construcció de l’edifici ‘The Cloud’ que finalment no veurà la llum. La dada la va fer pública el ministre Torres responent una pregunta parlamentària de Ferran Costa.

El conseller liberal ha acusat Govern de “llençar 3,3 milions d’euros a les escombraries en un projecte irrealitzable” i ha afegit que “aquests diners s’han de sumar els més de 105.000 euros anuals en despeses de lloguer que paga Andorra Telecom per les oficines” situades a tocar de la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella.

Costa també ha interpel·lat al ministre Torres per la diferència de preu que calculava l’executiu sobre l’edifici The Cloud i les ofertes presentades, “s’inventava una xifra quan responia a les meves preguntes parlamentàries dient que en cap concepte passaria dels 39 milions d’euros?” i ha afegit “com van calcular vostès el cost de l’edifici, vist que finalment tindrà un cost de 55 milions”. Per últim, Costa ha retret al ministre que “vostè en el sector privat fa temps que hauria estat acomiadat per gestió negligent dels seus projectes”.

Durant la sessió de control a Govern, Ferran Costa va intervenir en la pregunta parlamentària entorn la decisió de l’executiu de no traslladar RTVA a Encamp. El conseller liberal va catalogar com a “presa de pèl” que per Govern “els 3,5 milions d’euros del nou edifici per ubicar RTVA a Encamp és malbaratament de diners públics però els 3,3 milions llençats amb el The Cloud, no”. A més, Costa es va mostrar sorprès pel canvi de decisió de l’executiu, que finalment ha optat per moure les dependències del Ministeri d’Exteriors a Radio Andorra, ja que “primer Govern inclou el trasllat de RTVA a Encamp al pressupost 2018 i després algú s’il·lumina i ens fa una proposta totalment diferent”.

Els consellers liberals també van demanar al Govern per les adjudicacions informàtiques de la CASS a una empresa que no és ‘partenaire exclusif’ d’IBM i per la pròrroga del contracte de transport sanitari amb Ambulàncies del Pirineu tot i les irregularitats detectades.

Totes les intervencions de Ferran Costa i Judith Pallarés al nostre canal de YouTube: