Liberals acusa el Govern de “no moure un sol dit” per defensar Andorra

El president de Liberals d’Andorra, Jordi Gallardo, ha acusat al Govern de DA de “no moure ni un sol dit” per defensar el nom d’Andorra davant les publicacions aparegudes en un mitjà de comunicació sobre la suposada filtració de dades bancàries des de l’ambaixada espanyola sense supervisió policial ni judicial andorrana, el passat 24 de març del 2015.

La pregunta parlamentària registrada per Gallardo pretenia donar a l’executiu l’oportunitat per explicar la seva versió dels fets davant unes informacions que indiquen que la transferència de dades de Banco Madrid, propietat de BPA, van començar cinc hores abans que es rebés una comissió rogatòria tramitada per via urgent. També perquè el Govern de DA expliqués per quin motiu no havia emprès mesures legals per defensar Andorra davant “unes notícies publicades que deixen el nom d’Andorra malmès i amb una imatge penosa i lamentable” assegurava Gallardo.

El president liberal ha lamentat l’actitud del Govern de Toni Martí, ja que considera que “un país seriós i un govern responsable hagués desmentit i s’hagués querellat contra el mitjà que publicava suposadament informació que no és certa”. Gallardo, a més, ha reclamat a l’executiu que “defensi el bon nom d’Andorra sempre que surti una informació que faci quedar el país com una república bananera”.

Per últim, responent les acusacions del ministres Cinca que portant aquest tema al Consell General “es malmetia el nom d’Andorra”, Gallardo ha etzibat que “jo els he donat l’oportunitat per explicar que tot el que es publica no és cert, i resulta que sóc jo el que malmet el nom d’Andorra, quan si per alguna s’ha caracteritzat el Govern de DA, en els últims quatre anys, és per estar envoltats d’escàndols i de rumors”.

Pots veure el debat íntegre a continuació: