Jordi Gallardo: “Revisarem la Llei de Funció Pública la propera legislatura”

Liberals d’Andorra modificarà la Llei de Funció Pública durant la pròxima legislatura. Jordi Gallardo, president del Grup Parlamentari Liberal, ha assegurat que “aquesta serà una de les primeres lleis que caldrà revisar en la pròxima legislatura”. El text ha estat aprovat avui només amb el vot de la majoria demòcrata, mostrant una vegada més, “la manca de cintura política per arribar a un consens tant amb els treballadors com amb els grups polítics” ha asseverat Gallardo.

Durant el debat de la llei, el candidat liberal ha lamentat que des de DA “no han reformat res” sinó que “han desmantellat la Funció Pública”, i ho han fet “no només amb aquesta llei, també amb les dels cossos especials de policia, bombers, agents penitenciaris, la del cos diplomàtic i cos d’educació”. A més, Jordi Gallardo ha retret a la ministra Descarrega que “vostès fan diferències entre uns i altres, quan haurien de tractar a tothom per igual” referint-se a la manca de voluntat d’escoltar als treballadors públics, el que demostra, ha assegurat, “que no tothom és igual per al Govern de DA”.

En aquest sentit, Gallardo ha subratllat “el rebuig dels treballadors públics al text”, uns treballadors que amb aquesta llei perden la condició de funcionari, es consolida la congelació salarial dels últims deu anys amb la conseqüent pèrdua de poder adquisitiu i que permetrà la mobilitat dels treballadors de forma arbitrària per criteris polítics.

La nova Llei de Funció Pública té clares incoherències en la graella salarial que des de DA s’han negat a corregir, arribant a l’extrem que un treballador d’una categoria superior cobri menys que un que estigui en la banda alta d’una categoria inferior. “Quina mena d’incentiu és aquest per als treballadors?” ha qüestionat el president liberal. Uns treballadors que ha afirmat “ja no els creuen després de tocar les jubilacions del Cos de Policia quan havien afirmat en campanya electoral que no ho farien”.

Pots veure la intervenció íntegra de Jordi Gallardo al nostre canal de YouTube: