JORDI GALLARDO: "No estem satisfets de com s'estan duent les negociacions amb la UE"

El president de Liberals d’Andorra i president suplent del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, lamenta com s’estan duent les negociacions amb la UE per part del Govern i que ja s’hagi traspassat la línia vermella de “no tocar l’Acord Duaner”. Per aquest motiu, ha avisat que la proposta de ser observadors actius en les negociacions amb la UE, “no és un xec en blanc” i que aquest estatus “busca salvaguardar la independència de Liberals d’Andorra” a l’hora de poder rebutjar els paràmetres de l’acord si no és satisfactori per Andorra.

En aquest sentit, Gallardo ha alertat que “Liberals d’Andorra farà campanya pel no al referèndum si l’Acord d’Associació resta més que suma” tot i que ha anunciat que “valorarem l’Acord quan estigui tancat i s’hagin acabat les negociacions”. De moment, però les sensacions de com van les negociacions no són bones. El president de Ld’A ha posat l’exemple del tabac, per Gallardo “no està ben negociat” que s’hagi renunciat al tabac però no s’hagi aconseguit augmentar les franquícies.

Moviments de cara a les pròximes eleccions

A ningú se li escapa que estem al tram final de la legislatura. Per Jordi Gallardo el debat d’orientació política n’és un clar exemple, ple de referències a projectes d’anys passats inacabats i de balanç dels anys en què Toni Martí ha estat Cap de Govern.

Pel que fa a possibles aliances electorals, Jordi Gallardo considera que “en moltes coses tots els partits estem molt a prop però això no vol dir que hi hagi aliances futures”. En tot cas, el president de Ld’A creu que  si s’acaben formant coalicions “Liberals d’Andorra ha de liderar el projecte amb una persona triada pel partit”.

Pots veure l’entrevista íntegra en aquest reproductor: