Jordi Gallardo: "Martí desconeix com evolucionen les negociacions"

ANDORRA LA VELLA 31/03/2015 DEBAT D'INVESTIDURA AL CONSELL GENERAL. FOTO DIGITAL EDUARD COMELLAS POLÍTICA CONSELL GENERAL PARLAMENT

El president de Liberals d’Andorra i president suplent del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, creu que “el cap de Govern hauria d’acceptar que Mònaco vol alentir les negociacions. Només cal llegir el document que ha aparegut als mitjans de comunicació on Mònaco sol·licita ajornar les reunions fins al primer semestre de l’any vinent per fer-se una idea d’aquest fet”. D’aquesta manera Gallardo, respon a les paraules de Toni Martí en què se l’acusa de desconèixer el dossier de les negociacions i afegeix “lamentablement per Andorra, el Sr. Martí té el mateix desconeixement del dossier que nosaltres. Però amb una gran diferència mentre els Liberals estem a l’oposició, no tenim informació actualitzada perquè Govern no ens la fa arribar i ens dediquem a fer reunions de poble; el cap de Govern té totes les dades al seu abast i fa reunions a Brussel·les, el que és molt més preocupant.” Gallardo ha emfatitzat, però, que “els Liberals coneixem la realitat d’Andorra, una realitat que desconeix el cap de Govern, ja que sinó alentiria les negociacions amb Europa per fer les reformes que necessita el país.”

El president de Ld’A afirma que “és evident que el ‘Brexit’ ha marcat un punt d’inflexió en l’acord d’associació” responent a les paraules del cap de Govern

En aquest sentit, Jordi Gallardo ha volgut recordar que “Liberals d’Andorra sempre hem defensat que negociar amb Europa conjuntament amb dos països que, tot i ser petits, tenen realitats tant diferents de l’andorrana no és bo pel país”. Encara sobre les negociacions amb la Unió Europea, Gallardo ha insistit en el fet que “és evident que el ‘Brexit’ ha tingut un impacte en les negociacions i que es produeix un punt d’inflexió. És important no obviar que s’està replantejant un nou model d’Unió Europea i que és un bon moment per alentir les negociacions i valorar aquests canvis. Cal no assumir nous compromisos fins que es clarifiqui la situació a Europa.”

El president de Ld’A no ha deixat passar per alt la reflexió que ha fet el cap de Govern sobre el populisme en el seu discurs a l’Assemblea General de les Nacions Unides, “per sort a Andorra hi ha poc populisme, però del poc que hi ha tots sabem qui en fa ús”. Per últim, Jordi Gallardo agraeix al cap de Govern “que hagin trobat un forat en la seva atapeïda agenda a Nova York per recordar-se de nosaltres i llegir el que expliquem a les reunions de poble, vist l’interès el convido a assistir a la següent que serà a Escaldes-Engordany”.