Jordi Gallardo: “La sentència del TC és un fracàs polític d’aquest govern”

El president del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, ha catalogat la sentència del Tribunal Constitucional sobre els recursos presentats a les modificacions de les Lleis qualificades de Competències i Transferències com “un fracàs polític d’aquest govern perquè tota aquesta reforma s’ha fet per implementar un model de transferències que no s’aguanta”. Gallardo ha anat més enllà i creu que amb la resolució del TC “la llei no és aplicable perquè hi ha un 20% de les Transferències que Govern no podrà assumir i, per tant, s’està retallant la capacitat econòmica dels comuns”.

El candidat liberal ha fet aquestes declaracions durant una roda de premsa conjunta amb el PS i SDP –recordem que el recurs d’inconstitucionalitat el van presentar 3 consellers del PS, 2 de L’A i 1 de SDP- en la qual s’ha fet una primera valoració de la sentència del TC que s’ha conegut aquest dijous al matí. Gallardo ha defensat l’actuació dels consellers del Grup Liberal que van portar els textos al Tribunal Constitucional, “tenim la consciència molt tranquil·la i una gran satisfacció d’haver fet el que crèiem que havíem de fer perquè estàvem defensant l’interès general” ha subratllat i ha afegit que “l’interès general justament és que davant de dubtes i indicis d’inconstitucionalitat de lleis que s’han de votar al Consell General és poder portar-les al Tribunal Constitucional”.

Pel president del Grup Liberal “la reforma de les lleis es va tractar de pressa i corrents perquè hi havia un rellotge que anava en contra del Govern, que és el del pressupost, ja que l’executiu sabia que no s’aprovaria una altra congelació de les transferències comunals”. A més, creu que “en un altre escenari de més pausa amb més predisposició al diàleg, s’hagués pogut analitzar la llei des de molts punts de vista i no només des de l’òptica de Govern” i que s’hagués pogut evitar que “la llei s’entrés a tràmit com s’ha entrat, el recurs d’inconstitucionalitat i la posterior sentència” ha conclòs.