JORDI GALLARDO: "El que ha de fer el sr. Cinca és dimitir"

“El que ha de fer el sr. Cinca és dimitir” així de clar ha estat el president suplent del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, responent als periodistes sobre que ha de fer l’actual titular del Ministeri de Finances un cop la querella contra ell en el ‘cas Orfund’ ha estat acceptada a tràmit. Sense posar en dubte la presumpció d’innocència de la qual tothom gaudeix, Gallardo ha lamentat “que aquí es vulgui fer una normalitat d’una situació que no és normal, ja que en qualsevol país seriós un ministre amb les atribucions com les que té el sr. Cinca no podria continuar sent l’interlocutor davant organismes internacionals que lluiten contra al que ell se l’acusa”.

El president suplent del GPL també s’ha mostrat molest pel que considera “una intromissió del Govern” en temes judicials amb el comunicat que va fer públic ahir a la tarda, en el que “presumia que tot això acabarà ràpidament i que es demostrarà la innocència del Sr. Cinca”. En aquest sentit, ha interpel·lat a l’executiu que “es deixi fer el seu curs al procés judicial”.

Per últim, Jordi Gallardo demana al ministre de Finances que “sigui conseqüent amb el que va dir en el seu dia i que la seva condició personal no afecti el bon nom del país” i ha afegit “que prengui l’exemple d’altres companys que quan han vist que les seves accions podien malmetre el nom del Govern han pres la decisió encertada d’abandonar-lo”. Gallardo ha alertat que “si Cinca no pren la decisió [de dimitir], ens haurem d’adreçar al cap de Govern” perquè el cessi i eviti una situació “que ni el país ni els seus ciutadans es mereixen” i d’aquesta forma “preservar el bon nom de les institucions i el Govern d’Andorra de la causa oberta contra Jordi Cinca” ha conclòs.

Escolta els àudios de Jordi Gallardo als enllaços següents:

AUDIO: Jordi Gallardo: “El que ha de fer el sr. Cinca és dimitir”

AUDIO: Jordi Gallardo: “Aquesta no és una situació normal”

AUDIO: Jordi Gallardo: “Si el sr. Cinca no dimiteix, ens haurem d’adreça al cap de Govern”