Jordi Gallardo afirma que "l'Acord amb la UE no suma, resta"

El president de Liberals d’Andorra i president suplent del Grup Parlamentari Liberal ha estat el convidat, aquest dilluns al matí, al cafè de l’’Ara i Aquí’ de Ràdio Nacional d’Andorra (RNA) on entre altres temes s’ha parlat de les negociacions de l’Acord d’Associació. En aquest sentit, Jordi Gallardo ha afirmat que actualment “l’Acord d’Associació amb la UE no suma, resta”  i ha afegit que “estem cedint sobirania mentre altres Estats estan negociant millor” alhora que s’ha mostrat pràcticament convençut que “si avui féssim un referèndum sobre l’Acord d’Associació, guanyaria el no” resultat amb el qual no estaria content.

Durant la conversa amb Àlex Lliteras, presentador del programa, el president de Liberals d’Andorra ha catalogat l’any 2016 com a complicat i “en certs aspectes ha estat un any perdut”. Gallardo ha criticat la inacció del govern de DA assegurant que no es volen afrontar els temes importants pel país després d’una legislatura i mitja al poder.

Sobre la moció de censura que l’executiva de Liberals d’Andorra va encarregar al Grup Parlamentari Liberal, Gallardo ha explicat que  va ser “un exercici d’autocrítica de l’executiva del partit” molesta per l’actitud del Govern i com s’estaven portant els temes, afectant el bon nom del país. El president dels Liberals considera que l’anunci de la presentació de la moció de censura “va provocar accions que d’altra manera la majoria no hagués portat a terme”. Tot  i això, ha anunciat que “no descarta una moció de reprovació” si torna a empitjorar “el clima de desgast” a l’executiu.

Pots escoltar l’entrevista íntegra al següent enllaç:

Entrevista a Jordi Gallardo – ‘Ara i Aquí’ 09/01/2017