El Grup Parlamentari Liberal participa al 200è Comitè Executiu de la Liberal Internacional a Berlín

El president de Liberals d’Andorra (L’A), Jordi Gallardo, acompanyat dels altres consellers generals del Grup Parlamentari Liberal, Judith Pallarés i Ferran Costa, han participat al 200è Comitè Executiu de la Internacional Liberal (IL) que ha tingut lloc a Berlin aquest cap de setmana. La trobada, centrada a l’entorn de les polítiques mediambientals i de sostenibilitat, ha significat la posada de llarg de l’Andorra Liberal Manifesto, el manifest liberal que va ser signat a Andorra el maig de l’any passat i que ha d’inspirar les polítiques de les formacions liberals arreu del món els propers anys.

L’Andorra Liberal Manifesto recull en deu línies temàtiques, el marc de referència ideològica de les polítiques liberals, actualitzades a les necessitats del món del segle XXI. L’anterior manifest, signat a Oxford el 1947, va fixar les bases de les polítiques liberals i va inspirar els valors reflectits en la Declaració Universal dels Drets de l’home en una situació convulsa al món després de la II Guerra Mundial. El nou Andorra Liberal Manifesto respon als nous reptes actuals, posant en relleu els valors liberals i donant respostes a les necessitats de les persones i societats del món globalitzat. El manifesto ha estat redactat en vuit idiomes d’abast global. Tanmateix, la primera traducció oficial del manifesto va ser la catalana i estarà disponible al web de la Internacional Liberal.

L’obertura del comitè executiu ha anat a càrrec del líder dels liberals a Alemanya, el diputat Christian Lindner, que ha exposat com la defensa en el seu programa polític del medi ambient i la seva vinculació amb la recuperació econòmica van ser claus per retornar al Bundestag ara fa un any.

El Grup Parlamentari Liberal organitza una agenda de treball pròpia

La trobada ha servit perquè el líder i candidat a cap de Govern de Liberals d’Andorra portés a terme un esmorzar de treball amb el Dr. Juli Minoves, president de la Internacional Liberal; l’eurodiputat Hans van Baalen, president de l’ALDE, la federació dels partits liberals europeus; i Gordon MacKay, Secretari General de la Internacional Liberal. Durant la sessió de treball s’ha compartit amb els líders internacionals l’actualitat del projecte liberal al parlament d’Andorra, els reptes pendents d’aquesta legislatura, amb èmfasi especial a l’estat actual de les negociacions per a l’acord d’associació amb la Unió Europea. Finalment, la reunió ha tractat l’actualitat política de cara els propers comicis i els nous escenaris estratègics aprovats al darrer congrés de Liberals d’Andorra.

Paral·lelament, dins del marc de la temàtica del comitè executiu, els parlamentaris liberals han establert contactes bilaterals per tractar de les polítiques mediambientals claus pel compliment i implementació de l’Acord de Paris sobre canvi climàtic. En aquest sentit, per exemple, la trobada amb la vicepresidenta primera de la Internacional Liberal i exministra marroquí de Medi Ambient, Dra. Hakima el Haité, ha permès recollir propostes concretes a favor de la sostenibilitat del medi ambient al nostre país.

Pots veure la valoració que en fa en nostre president al següent vídeo: