Liberals d'Andorra lamenta que Govern no vulgui reconsiderar la ubicació de l’ETR de l'Aldosa

Liberals d’Andorra (Ld’A) ha constatat de primera mà “la manca de voluntat de Govern i el Grup Demòcrata per seure a avaluar amb els veïns de l’Aldosa alternatives a la ubicació de l’Estació Transformadora i Repartidora (ETR) que es vol construir a la zona”. Els consellers del Grup Parlamentari Liberal (GPL) Jordi Gallardo, Judith Pallarés i Ferran Costa han visitat aquest dijous acompanyats de Javier Iriarte i Alfons Valdés, membres de la plataforma Aldosa Veïns, els diversos emplaçaments que es proposen per part dels residents amb l’objectiu de reduir l’impacte paisatgístic i augmentar la distància respecte als immobles habitats de la zona.

Entre les propostes de la plataforma veïnal destaca la del Bosc de les Paulelles, les instal·lacions s’emplaçarien en terreny comunal i situaria l’ETR lluny de qualsevol nucli habitat. Una altra proposta dels veïns és desplaçar l’ETR a un terreny adjunt al del projecte actual situat al Bosc de la Gonarda i que requeriria negociar amb el propietari per la seva instal·lació, ja que és privat.

La presidenta suplent del GPL, Judith Pallarés, ha lamentat que “ni el Govern ni tampoc el Grup Demòcrata hagi tingut la voluntat de parlar amb els veïns per avaluar les opcions que proposen” i ha afegit que “caldria com a mínim estudiar la viabilitat de les altres ubicacions proposades pels veïns per minimitzar l’afectació de l’entorn”.

Suport a les esmenes al Pressupost sobre l’ETR

El Grup Parlamentari Liberal donarà suport a les dues esmenes al Pressupost del PS i UL+I que qüestionen tant la ubicació de l’ETR com l’impacte visual d’aquesta en el projecte plantejat pel Govern. Pallarés ha anunciat que “esperem poder debatre sobre l’ETR prevista al Bosc de la Gonarda en el si de la Comissió de Finances i poder fer les nostres aportacions després de la visita realitzada avui”.