Govern haurà de respondre sis preguntes del Grup Liberal en la pròxima sessió de control

Pregunta urgent: Demanem a Govern que expliqui si s’han modificat les condicions en el pagament de les baixes dels treballadors públics. Avui dia, alguns funcionaris encara no han cobrat la prestació per la baixa i ja han passat 12 dies des de la data habitual que és el dia 25 de cada mes.

_________________

La pròxima sessió de control al Govern, prevista pel dijous 8 de novembre, comptarà amb sis preguntes del Grup Parlamentari Liberal, dues de Jordi Gallardo i quatre de Ferran Costa.

Les qüestions de Jordi Gallardo, es centren d’una banda, en demanar que l’executiu aclareixi “si la Unió Europea ha comunicat al Govern d’Andorra que la creació d’una prestació per desocupació és un requisit per l’assoliment de l’Acord d’Associació”. Aquesta pregunta es va registrar quan el ministre d’Exteriors espanyol, Josep Borrell, va fer una visita institucional al país afirmant que “la consecució de l’Acord d’Associació amb la Unió Europea suposarà l’obligació per Andorra d’implantar una prestació per desocupació per aquells ciutadans no nacionals i membres de la UE que abandonin el país”, mentre Govern “ha reiterat que la Unió Europea no ha exigit fins a la data la creació d’una prestació per desocupació”.

L’altra pregunta del president liberal, es focalitza en les informacions sorgides sobre la filtració de dades bancàries des de l’ambaixada espanyola el passat 24 de març de 2015. Govern haurà d’esclarir si era coneixedor d’una trobada que segons els documents publicats, es va allargar unes nou hores i sense la presència d’autoritats andorranes.

Pel que fa a les quatre preguntes de Ferran Costa abasten diverses temàtiques. La primera fa referència a l’augment desmesurat de la passarel·la per a vianants de la CG-1, un projecte del pressupost participatiu dotat amb 200.000 €, que ha tingut un cost final de 490.000 €. La segona pregunta a l’executiu porta al plenari les queixes que ha rebut el servei del transport escolar i el bus lliure per l’aglomeració d’alumnes a les parades de bus en horari d’entrada i de sortida dels centres.

Per últim, el conseller Costa pregunta perquè Govern no va lliurar la llista completa de les intervencions arqueològiques entre l’any 2009 i el 2018 en una pregunta escrita que va realitzar ell mateix va registrar; i també sobre la interpretació que fa l’executiu de l’Article 2 del Reglament regulador de l’enregistrament i l’accés a la informació relativa als beneficiaris efectius en els registres d’entitats jurídiques, ja que hi ha diversitat d’interpretacions i alguns juristes indiquen que afectaria a totes les societats mercantils andorranes.