Jordi Gallardo defensa el govern de coalició com a única opció per donar estabilitat

Poc després d’un quart de sis de la tarda, el Consell General ha proclamat a Xavier Espot Zamora com a cap de Govern amb 17 vots, quatres dels quals dels consellers liberals. D’aquesta manera s’ha fet efectiu l’acord entre Liberals, Demòcrates i Ciutadans Compromesos per la formació d’un govern de coalició que doni estabilitat a la legislatura per afrontar els grans reptes que el país té per endavant.

Abans de la votació, s’ha produït el debat entre les formacions polítiques per triar el cap de Govern que ha servit perquè el president del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, pogués explicar a l’hemicicle els motius que han portat a Liberals d’Andorra a entrar en un govern de coalició després dels resultats de les eleccions del 7 d’abril. Uns resultats que han fet evidents que cap formació política podia governar en solitari i davant d’aquesta situació “els liberals estem disposats a complir amb el deure de donar estabilitat al país permetent un Govern estable, tot i el desgast o les crítiques que aquesta decisió pot generar” ha explicat Gallardo. A més, el president liberal ha incidit en el fet que “no hi havia cap altra alternativa real de govern a la proposada pels demòcrates”.

La voluntat de no bloquejar el país i també la confluència programàtica de Liberals, Demòcrates i Ciutadans Compromesos ha permès una entesa, ja que “teníem la clau de la governabilitat i hem assumit el compromís d’entrar al Govern” ha argumentat el president liberal, que ha assegurat que “ho fem amb el convenciment que estem fent un bon servei al país”.

L’entrada a l’executiu permet a Liberals endegar gran part dels projectes recollits en el seu programa electoral, entre les quals també consten les propostes de d’Acord (les candidatures territorials conjuntes amb el PS) que “podran ser defensades per dos grups parlamentaris i algunes d’elles impulsades des del mateix govern amb l’entrada de Liberals” ha defensat Gallardo. En aquest punt, també ha remarcat que “des de L’A intentarem fer el canvi des de dins el Govern” i ha puntualitzat que “l’acord de legislatura inclou propostes del programa de Liberals i d’Acord”.


Pots llegir la primera rèplica de Jordi Gallardo en aquest enllaç:
Debat d’investidura – Rèplica Jordi Gallardo (PDF)

Pots veure totes les intervencions de Jordi Gallardo al nostre canal de Youtube: