Farré denuncia la voluntat centralitzadora de DA i l’acabament del vial

El candidat a cònsol major de Liberals d’Andorra + Unió Laurediana, ha remarcat en plena operació sortida del pont de la Puríssima que la situació en què es troba el vial “és una de les moltes accions d’hostilitat del govern de Toni Martí envers Sant Julià de Lòria”. Joan Albert Farré ha estat acompanyat del president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat que ha assegurat que la solució perquè els veïns de Sant Julià, els turistes i el conjunt del país deixi de patir col·lapses constantment passa “per un canvi de govern” i ha afegit que “aquesta enorme cua és la fluïdesa que vol Laurèdia en Comú per al poble: tots bloquejats”.

El cap de llista a les eleccions comunals a Sant Julià de Lòria pels Liberals d’Andorra i Unió Laurediana, Joan Albert Farré, ha acusat el Govern de Demòcrates per Andorra de tenir un afany centralitzador i d’abandonar el territori perquè després de quatre anys de promeses, els treballs de les fases 1 i 2 de la variant de Sant Julià de Lòria encara estan per licitar. “Reclamem al govern que deixi de mentir i de fer promeses electoralistes als lauredians i al conjunt dels ciutadans d’Andorra i l’instem a executar de manera urgent i immediata les obres per completar el vial”, ha afirmat Farré que també ha volgut puntualitzar que “això no és una demanda en clau parroquial sinó en clau nacional i que la no execució respon únicament a temes electoralistes i polítics perquè el tema econòmic no pot ser una justificació”.

De la seva banda, el conseller general i president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat ha posat l’accent en reclamar “un canvi de govern perquè així es posi l’interés nacional allà on ha de ser” i ha alertat als electors que “donar suport a candidatures que són un poti-poti suposarà continuar estant bloquejats”, en clara referència a Laurèdia en Comú. Pintat ha explicat que les elevades xifres d’entrada de vehicles i ocupació durant aquest pont confirmen que Andorra continua tenint molt atractiu i en aquest sentit ha afirmat en referència a la cua que “és una vergonya torturar la gent d’aquesta manera”.

En un altre ordre de coses, Joan Albert Farré ha desgranat altres propostes per millorar els serveis i la qualitat de vida de la parròquia com ara reordenar la circulació de la carretera de Nagol a l’altura de l’església de Sant Bartomeu, continuar amb les accions d’embelliment i neteja dels carrers i camins del poble i dels quarts, i anar implementant l’eliminació de les barreres arquitectòniques per tal de fer una parròquia 100% accessible a totes les persones. Liberals + UL també pensa fer un aparcament al poble de la mà de la inversió privada.

Proposar que Sant Julià de Lòria esdevingui la porta d’entrada a la vall del Madriu-Perafita-Claror, -considerada per la UNESCO patrimoni de la humanitat- a fi que NATURLANDIA i la parròquia puguin aprofitar les seves sinergies és una de les altres mesures programàtiques dels liberals lauredians, així com aplicar millores en el subministrament d’aigua amb un major control i optimització de les nostres reserves, i vetllar per la conservació i millora del patrimoni de la parròquia.