Farré anuncia un nou Pla de viabilitat per a Naturlandia

El Pla contempla un nou sistema de gestió, mantenir tots i cadascun dels llocs de treball, aportar nous inversors, oferir al govern d’Andorra entrar en l’accionariat, eixugar el deute del comú, posar en marxa noves polítiques de promoció a nivell internacional, redefinir els conceptes del projecte i aportar noves inversions per diversificar i generar nous ingressos.

El cap de llista a les eleccions comunals a Sant Julià de Lòria pels Liberals d’Andorra i Unió Laurediana, Joan Albert Farré, i el seu número dos, Rossend Duró, han anunciat avui que posaran en marxa un nou Pla de viabilitat pel parc temàtic de Naturlandia amb l’objectiu de convertir-lo en un referent turístic tant per a Andorra com per als Pirineus.

Joan Albert Farré ha assegurat que una gestió responsable del parc permetrà que tant la parròquia com els seus habitants se’n beneficiïn i no representi únicament una càrrega financera pel Comú. Farré ha afirmat que “el parc ha de suposar un potenciador tant del comerç com del conjunt del sector turístic de Sant Julià de Lòria i a l’hora d’Andorra”. Per això ha demanat que el Govern d’Andorra també entri en l’accionariat.

Farré ha manifestat que Naturlandia necessita el suport el Govern i les institucions per avui ser viable i ha posat d’exemple el suport que donen dels Governs català i aragonès a les pistes d’esquí i els esports d’aventura per garantir l’economia productiva dels territoris, i on el Govern de Catalunya és avui propietari de la major part de les pistes d’esquí del país.

El Pla de viabilitat que vol endegar l’equip de Liberals d’Andorra i Unió Laurediana contempla l’entrada de nous inversors al projecte. En aquest sentit, Farré ha informat que ja han iniciat converses amb grups importants que són a diversos projectes similars o de major envergadura i que tenen una llarga experiència tant en rellançar projectes de parcs temàtics com en gestionar-los. Així, espera que l’entrada de nous inversors eixugui una gran part del deute del Comú i suposi un potenciador real del Parc.

En una altra ordre de coses Farré ha explicat que amb el Pla que es pretén portar a terme, es garanteixen cada un dels llocs de treball que avui són a Naturlandia i ha assegurat que el número de treballadors que hi ha en parcs similars no és el doble, ja que aquest paràmetre es calcula per atracció i no per visitants. A més Farré ha dit que “Naturlandia no és similar a cap altre parc, és el nostre parc, el de referència d‘Andorra i dels Pirineus”.

Joan Albert Farré ha manifestat també que el seu equip ja té dissenyat un pla d’acció que redefinirà els conceptes del projecte i aportarà noves inversions per diversificar i generar nous ingressos, que servirà per promoure a nivell internacional el parc temàtic de Naturlandia i per donar-lo a conèixer als principals tour operadors internacionals.