Esmena a la totalitat a una llei de Funció Pública sense consens

El Grup Parlamentari Liberal ha criticat durant el debat al Consell General de l’esmena a la totalitat al Projecte de llei de la Funció Pública que l’executiu l’ha portat a terme “sense consens amb els treballadors públics ni amb les altres forces polítiques”. Prova d’això han estat les jornades de vaga que es van convocar des del sector públic i que tota l’oposició en bloc ha presentat esmenes a la totalitat al text proposat per l’executiu.

Precisament, el president liberal ha incidit en aquest fet, subratllant que “no hi ha hagut consens ni amb els col·lectius implicats ni tampoc consens polític” i ha retret al Govern de Toni Martí que “no coneixen el significat del mot consensuar, en haver presentat una llei sense arribar acords, sense demanar opinions, sense transigir en res i sense acostar posicions”. Jordi Gallardo ha alertat que “el principal error d’aquesta reforma és que no serà durable en el temps, ja que tota l’oposició hi està en contra”.  A més, ha criticat que “el projecte de llei no és una veritable reforma de la Funció Pública” i ha afegit que “cal mirar més enllà, cal reformar l’Administració i millorar l’atenció al ciutadà”.

Durant la seva intervenció, el líder liberal ha ressaltat que “la visió de la Funció Pública ha de ser global, de futur i de país” i ha reclamat que “més inversió en Funció Pública i en la formació dels treballadors”. En aquest sentit, ha exposat algunes de les mesures que els liberals aplicarien per millorar-la, com ara, la simplificació de l’Administració, la revisió de la política retributiva dels funcionaris, la flexibilització horària, la mobilitat entre administracions i la reducció de càrrecs de confiança, entre d’altres.

Esmena a la totalitat a una llei d’ocupació “innecessària i intervencionista”

Durant la sessió d’aquest dijous, també s’ha debatut l’esmena a la totalitat al Projecte de llei d’ocupació presentada pels parlamentaris liberals. El text ha estat catalogat per Judith Pallarés com a “innecessari, intervencionista, feixuc, ple de generalitats i amb definicions excessives i redundants” i ha lamentat que “Govern necessiti 47 fulls per explicar de forma resumida els 69 articles i 4 disposicions finals de la llei”.

La consellera liberal ha ressaltat que “la llei no millora la situació del Servei d’Ocupació que necessita simplificar i clarificar les seves tasques, millorar procediments i precisar les relacions amb les empreses”. Per últim, ha indicat que “la gent no mira una llei quan vol trobar feina, el que volen són propostes i solucions; i aquest text ho complica tot i no simplifica absolutament res”.

Modificació de la Llei de serveis de pagaments i diner electrònic

La sessió de Consell General ha aprovat, amb el vot favorable dels liberals, la modificació de la Llei de serveis de pagaments i diner electrònic que “ja vam alertar que s’hauria de modificar perquè fa referència a una directiva europea derogada” ha subratllat Ferran Costa. En aquest sentit, ha demanat a l’executiu que “faci un esforç addicional per evitar fer lleis de forma frenètica, sense reflexió i sense la prudència oportuna” i així evitar duplicar processos per modificar lleis mesos després de ser aprovades.

Finalment, els consellers liberals també han donat suport a la modificació de la Llei de la Segurerat Social perquè els donants d’òrgans en vida rebin el 100% del salari durant la baixa mèdica.

Pots veure les intervencions dels consellers liberals al nostre canal de YouTube: