EL GRUP PARLAMENTARI LIBERAL VOL MÉS TRANSPARÈNCIA A ANDORRA TURISME

El Grup Parlamentari Liberal ha presentat, aquest divendres, a Sindicatura una moció per instar al Govern a què impulsi la modificació de la composició del Consell d’Administració d’Andorra Turisme de manera que dos dels seus representants siguin escollits per majoria qualificada del Consell General, és a dir, per com a mínim dues terceres parts de la cambra. Els representants escollits per majoria qualificada hauran de ser experts acreditats del sector turístic, fet que no es dóna en l’actual composició del Consell d’Administració.

La moció també exigeix al Govern que la modificació dels estatuts d’Andorra Turisme doni cabuda a què fins a dos altres representants del Consell d’Administració siguin triats entre els set comuns del Principat d’Andorra.

Amb aquesta iniciativa el Grup Liberal vol promoure més transparència en la gestió d’Andorra Turisme i que tant Consell General com Comuns puguin conèixer de primera mà el dia a dia d’aquesta societat, així com incidir en les decisions que pren per promocionar un sector bàsic pel país. Aquestes accions han de ser una garantia per aconseguir una bona gestió de la societat ara i en el futur, independentment de qui governi.

Reduir la morositat en el pagament als proveïdors

D’altra banda, el Grup Liberal ha presentat una moció per instar al Govern que implementi els canvis necessaris per a comptabilitzar dins el termini dels 60 dies, que fixa la Llei 22/2013 per pagar als proveïdors, el temps que la factura està sent revisada pels departaments dels diferents ministeris abans que aquesta sigui tramesa al departament d’Intervenció del Ministeri de Finances. El text insta al Govern a fer aquests canvis abans del 31 de desembre de 2016.