El Grup Parlamentari Liberal s'interessa pel salari del nou director de l'INAF

ANDORRA LA VELLA 11/06/2015 SESSIÓ DE CONTROL AL GOVERN AL CONSELL GENERAL FOTO DIGITAL EDUARD COMELLAS POLÍTICA PARLAMENT

El conseller general liberal Ferran Costa ha entrat a Sindicatura una demanda d’informació i una pregunta escrita relacionada amb el nomenament, per part de Govern, del nou director de l’INAF. Ferran Costa sol·licita en la demanda d’informació que se li faciliti còpia del contracte del nou director de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) després que el Govern anunciés, el passat dimecres, que Ramón López, de nacionalitat espanyola, ocuparia el càrrec que fins ara ostentava Maria Cosan.

D’altra banda, el parlamentari liberal ha tramitat una pregunta al Govern amb resposta escrita en la qual demana saber el “cost salarial total anual” de Ramón López i també de Maria Cosan. El motiu d’aquesta pregunta escrita és “saber si el nou directiu de l’INAF cobrarà més que la seva predecessora” i també “saber si té algun tipus de contraprestació per no ser andorrà, sigui un plus per habitatge o per desplaçaments fins al país”, ja que el nou director haurà de residir o desplaçar-se habitualment al Principat d’Andorra.

Ferran Costa ha volgut recordar, una vegada més, que “el Govern està ocupant càrrecs importants d’organismes estratègics del país amb persones de fora, en clar detriment dels andorrans”. Considera, a més, que l’executiu “no dona prou oportunitats als nacionals per ocupar aquests càrrecs i pensem que el Govern paga un suplement als directius que vénen de fora per fer atractius els llocs de feina” el que a parer seu “implica un augment dels costos salarials per a l’Estat” ha conclòs.